Lokt het autowegenvignet Geert Hoste naar Nederland?

Antwerpen, 31 januari 2007

Ieder jaar komen heel wat Nederlanders genieten van de eindejaarsconference van Geert Hoste in Vlaamse schouwburgen en theaterzalen. De invoering van het Belgische autowegenvignet zou een reden kunnen zijn waarom sommigen niet langer meer de grens oversteken. Daarom overweegt Geert Hoste om bij zijn volgende theatertoernee, die in het najaar van 2007 start, ook een paar voorstellingen over de grens te organiseren.

Geert Hoste trekt niet alleen Vlaamse cabaretliefhebbers naar het theater. Naar schatting reizen jaarlijks ook ruim 1000 Nederlanders naar Antwerpen om hem live aan het werk te zien tijdens zijn eindejaarsconference.

De invoering van het Belgische autowegenvignet zit de Nederlanders hoog. Dat bleek nog maar eens toen Geert Hoste vorige week te gast was bij de uitreiking van de Toon Hermans-Award in CarrĂ© in Amsterdam. Heel wat noorderburen vroegen hem of hij voor zijn Nederlandse fans eind dit jaar niet over de grens zou willen optreden, zodat men het betalen van de extra Belgische 'autotaks’ kan vermijden.

Geert Hoste ziet dat wel zitten: “Ik begrijp best dat de Nederlanders, die naar mijn eindejaarsconference willen komen, opzien tegen de aankoop van een autowegenvignet. Daarom heb ik contact laten opnemen met de schouwburg in Breda, TIlburg en Maastricht om na te gaan of het mogelijk is daar einde 2007 een voorstelling te organiseren”.

Op de vraag of zijn programma niet te Belgisch is voor Nederlanders antwoordde de humorist: “Prins Laurent en de Vlaamse wielersport zijn toch wereldnieuws?”