EXQI Vlaanderen en HD1 gaan deel uitmaken van het HD-boeket van Telenet Digital TV

Lint, 23 oktober 2007 • Gabriel Fehervari, CEO van het mediabedrijf Euro1080, dat tot Alfacam Group behoort, verwelkomt de beslissing van Telenet om op 1 december a.s. te starten met de distributie van HDTV in Vlaanderen: “Eindelijk zal heel Vlaanderen kunnen genieten van de uitzonderlijke beeldkwaliteit die HD biedt. En ik ben uiterst tevreden dat zowel HD1 als onze cultuurzender EXQI worden opgenomen in dit nieuwe HD-boeket”.

Totnogtoe was INDI, het digitale platform van de Vlaamse kabelmaatschappijen Integan, Interelectra, PBE en WVEM, de enige die tv-zenders in HDTV-kwaliteit aanbood. In de praktijk betekende dat dat ongeveer één derde van Vlaanderen HDTV-beelden kon ontvangen via de kabel.

Vanaf 1 december komt daar verandering in. Dan start Telenet namelijk met een eigen HD-pakket. EXQI Vlaanderen is trouwens via Telenet Digital TV reeds sinds 1 oktober van dit jaar te bekijken in digitale standaardtelevisie. Vanaf 1 december 2007 zullen zowel EXQI, de cultuurzender voor Vlaanderen, als HD1, dé absolute pionier inzake High Definition televisie in Europa, deel uitmaken van het HD-boeket van Telenet.

Gabriel Fehervari, CEO van Euro1080, is enorm blij met de beslissing van Telenet: “Niet alleen omdat voortaan heel Vlaanderen verschillende tv-zenders kan bekijken in een beeldkwaliteit die maar liefst vijf keer fijner is dan die van DVD, maar ook omdat onze eigen twee zenders onmiddellijk in het HD-boeket van Telenet worden opgenomen. Eindelijk krijgt in principe iedereen in Vlaanderen nu via de kabel toegang tot de programma’s en reportages die onze cameraploegen overal ter wereld maken in HD.

EXQI en HD1 zijn initiatieven van de HDTV-omroep Euro1080, die deel uitmaakt van de beursgenoteerde Alfacam Group (Euronext Brussel: ALFA). HD1 was de allereerste HD-zender in Europa en brengt vooral internationale topsport, lifestyle en prestigieuze concerten op het scherm. De zender startte zijn uitzendingen op 1 januari 2004. EXQI Vlaanderen bestaat iets meer dan een jaar en is de cultuurzender bij uitstek in Vlaanderen.

www.telenet.be
www.hd-1.tv
www.cultuurzender.be
www.euro1080.tv
www.alfacamgroup.com