Piloot-instructeur Koos van der Vegte gehuldigd op de luchthaven van Rotterdam

Rotterdam, 17 april 2008 - Captain Koos van der Vegte vliegt vandaag de laatste keer voor VLM Airlines van Rotterdam naar London City en werd door zijn collega's op de luchthaven van Rotterdam in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet. Koos kan terugblikken op een bijzondere luchtvaartcarriƫre van meer dan 45 jaar. Zo vloog hij o.a. jarenlang voor de Nederlandse koninklijke familie. Sinds 1993 werkte hij voor VLM Airlines.

Koos begon zijn loopbaan bij de Nederlandse Luchtmacht en Marine, o.a. vanop het vliegdekschip Karel Doorman. Hij is tevens gewezen testvlieger bij vliegtuigfabrikant Fokker en vloog onder meer met de Fokker 50, 60, 70, 100 en L39 straaljager.

Na meer dan 45 jaar dienst en meer dan 30.000 vluchturen, waaronder heel wat voor de koninklijke familie, zet deze piloot-instructeur vandaag een punt achter zijn rijk gevulde carriƫre. Koos blijft echter actief in de luchtvaart want hij zal nog steeds audits en line checks blijven uitvoeren.

VLM Airlines biedt vanuit Rotterdam Airport dagelijks rechtstreekse vluchten aan naar London City, Manchester en Hamburg. Dankzij de korte in-check tijden en de snelle in- en uitstapprocedure op Rotterdam Airport kan VLM Airlines naar zakelijke passagiers een snelle en comfortabele reisoplossing aanbieden.

VLM Airlines-vlucht VG287 vertrekt om 15u10 vanuit Rotterdam en landt om 17u50 in London City.

- Einde -

VLM Airlines werd opgericht in 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Groningen (via Amsterdam), het eiland Man, Jersey, Luxemburg, Manchester, en Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam wordt er dagelijks naar Hamburg en Manchester gevlogen. Daarnaast worden ook rechtstreekse vluchten uitgevoerd tussen Antwerpen en Manchester en tussen Amsterdam en Groningen. Tijdens de zomermaanden vliegt VLM Airlines van Rotterdam naar Guernsey en Jersey. De luchtvaartmaatschappij voert ook chartervluchten uit naar tal van Europese steden.


In 2007 boekte VLM Airlines voor de tiende keer op rij winst. De luchtvaartmaatschappij telt 425 medewerkers en beschikt over een vloot van 18 Fokker-50's. In 2007 vervoerde VLM Airlines 745.000 passagiers, m.a.w. 9% meer dan het jaar voordien.


In december 2007 werd VLM Airlines overgenomen door Air France-KLM Group.
http://www.flyvlm.com/