SkyEurope breekt wereldrecord langste afstand met een Boeing 737-700

Boeing 737-700 vliegt van Seattle naar Bratislava zonder bij te tanken

SkyEurope Airlines zette een nieuw wereldrecord neer door met een Boeing 737-700 in een commerciĆ«le configuratie de langste afstand ooit te vliegen zonder bij te tanken. SkyEurope’s 10de gloednieuwe Boeing 737-700 Next Generation landde vorige zaterdag om 16u36 op de luchthaven van Bratislava, na een reis van 9101 kilometer zonder bij te tanken of tussenlandingen te maken. De jongste telg van de SkyEurope-vloot legde de afstand tussen de Boeing-fabriek in Seattle en Bratislava af in 10 uur en 27 minuten.

Christian Mandl, CEO van SkyEurope, stond de bemanning op de luchthaven op te wachten om hen als eerste te kunnen feliciteren: “Ik ben bijzonder verheugd dat SkyEurope zijn eigen record kon breken. Het is echt een prachtprestatie en het toont eens te meer aan hoe professioneel onze crews zijn.”

Het vorige afstandsrecord met een Boeing 737 van hetzelfde type bedroeg 8382 km en werd gevestigd op 27 januari jl. Het betrof eveneens een leveringsvlucht van een nieuw toestel van SkyEurope.

Gezagvoerder Capt. Miroslav Medzihradsky, was uiterst tevreden: “Dankzij wat rugwind en de medewerking van heel wat luchtverkeersleiders, ben ik erin geslaagd een Boeing rechtstreeks van de fabriek in Seattle naar Bratislava te vliegen. Dat is een droom die in vervulling gaat. Er was zelfs nog genoeg brandstof over om nog verder te gaan !”

Vlootvernieuwing
De Boeing 737 met registratienummer OM-NGK is de tiende Boeing 737-700 Next Generation die SkyEurope in dienst neemt. De lagekostenmaatschappij is bezig met een systematische vernieuwing van haar Boeing-vloot. In de herfst zal SkyEurope de luchtvaartmaatschappij zijn met de jongste en meest moderne vloot in Europa. De gemiddelde leeftijd van de toestellen bedraagt dan minder dan 1 jaar. Typisch aan de nieuwe toestellen zijn de brandstofzuinige motoren en de winglets aan de vleugels, die zowel economische als ecologische voordelen bieden. De gloednieuwe Boeings 737 hebben 149 elegante lederen zetels aan boord en zelfs een originele Italiaanse espressomachine.

SkyEurope vliegt vanaf einde maart vanuit Brussels Airport naar Krakau, Praag, Budapest en Wenen. De low cost carrier, die in september 2001 werd opgericht door de Belgen Christian Mandl en Alain Skowronek, beschikt over een vloot van 14 Boeings 737. Het netwerk van SkyEurope bestaat uit 99 routes naar 42 bestemmingen in 19 Europese landen. In 2006 vervoerde SkyEurope 2,75 miljoen passagiers.