SkyEurope verkocht al bijna 80% van de in april beschikbare zetels op haar recent geopende lijnen

Brussels Airport, 27 maart 2007 – Eerder deze week opende SkyEurope drie nieuwe routes vanuit Brussel. De verkoop op deze lijnen heeft alvast een vliegende start genomen: bijna 80% van de in april beschikbare zetels werd reeds aan de man gebracht.

Sinds deze week vliegt de lagetarievenmaatschappij van Brussel naar Praag (3 vluchten per week), Budapest (4 vluchten per week) en Wenen (dagelijkse vlucht). De frequentie op de lijn Brussel-Krakau werd verhoogd tot 4 vluchten per week. In totaal is SkyEurope nu actief op vier routes vanuit Brussels Airport.

De verkoopsresultaten van de drie nieuwe lijnen evolueren zeer goed. Karim Makhlouf, Chief Commercial Officer van SkyEurope, verklaarde het succes als volgt: “De verkoopscijfers tonen aan dat er een behoefte was aan een betaalbare vliegtuigtickets op deze routes. Reizigers bleven jarenlang verstoken van lage tarieven op de lijnen naar Wenen, Praag en Budapest.”

Op dit ogenblik zijn reeds 73% van de in april beschikbare stoelen op de lijn Brussel-Wenen verkocht. De route Brussel-Praag scoort 78% en Budapest 79%. De verwachte bezettingsgraad op alle SkyEurope-lijnen vanuit Brussel bedraagt voor de maand april meer dan 80%. Karim Makhlouf voegde eraan toe: “Er werden op onze lijnen van en naar Brussels Airport reeds meer dan 86.000 zetels verkocht. Daardoor stijgt het marktaandeel van SkyEurope. Het is duidelijk dat, gezien de huidige vraag onze verwachtingen overtreft, we het aantal vluchten op deze routes zullen opdrijven.”

SkyEurope profileert zich niet alleen als een low cost carrier maar komt ook met innovatieve producten en diensten op de markt. De maatschappij vliegt met Boeings 737. Tegen het einde van 2007 zal de volledige vloot bestaan uit gloednieuwe, brandstofzuinige en stille 737-700’s.
www.skyeurope.com