SkyEurope versterkt zijn aanwezigheid in Brussel met de opening van 3 nieuwe lijnen

Brussels Airport, 14 februari 2007 - Vanaf einde maart zal SkyEurope nadrukkelijker aanwezig zijn op de Belgische markt. Naar aanleiding van de start van het zomerseizoen 2007 gaat de lage-tarievenmaatschappij immers vliegen tussen Brussels Airport en Krakau, Praag, Budapest en Wenen.

Vorig jaar maakte SkyEurope zijn intrede op de Belgische markt en opende de carrier de lijn Brussel-Krakau. Sindsdien vervoerde de lagekostenmaatschappij reeds meer dan 30.000 passagiers op deze route. De frequentie wordt daarom vanaf einde maart verhoogd tot 4 vluchten per week. Met Wenen, Boedapest en Praag als nieuwe bestemmingen komt het totale aantal SkyEurope-lijnen vanuit Brussels Airport einde maart op vier.

SkyEurope is trouwens van plan om de frequentie op deze lijnen stelselmatig te verhogen naarmate de vraag toeneemt. Vanaf 19 EUR per persoon (luchthaventaksen inbegrepen) kan men dus binnenkort naar drie zeer aantrekkelijke Europese cultuurcentra.

Alain Skowronek, voorzitter van SkyEurope, verklaarde: “Met het verdwijnen van Virgin Express is er wat low cost-vluchten betreft een vacuüm op de Brussels markt ontstaan. SkyEurope wil zich dan ook gaan profileren als dé lagetarievenmaatschappij bij uitstek voor goedkope vluchten van en naar Centraal-Europa.”

Hij voegde eraan toe: “De plannen van Brussels Airport om een speciale terminal te bouwen voor de low cost carriers steunen wij ten volle. Op die manier zal vanuit Brussel een duurzaam, structureel low cost-aanbod worden ontwikkeld”.

De vluchten worden uitgevoerd met Boeings 737. Tegen eind dit jaar moet de volledige vloot bestaan uit gloednieuwe, brandstofefficiënte en stille Boeing 737-700’s.

Overzicht van de SkyEurope-vluchten (zomer 2007):
Brussel – Krakau
4 rechtstreekse vluchten per week

NIEUW Brussel – Wenen
dagelijkse vlucht

NIEUW Brussel – Praag
3 rechtstreekse vluchten per week

NIEUW Brussel – Boedapest
4 rechtstreekse vluchten per week


Bestemmingen vanuit Brussels Airport

N I E U W Wenen
Muziekstad van wereldformaat: de hoofdstad van Oostenrijk biedt een unieke mix van keizerlijke tradities en verbazingwekkende moderne architectuur. Wenen staat bekend om zijn culturele evenementen, keizerlijke uitzichten, koffiehuizen, gezellige wijntavernes en om zijn zeer bijzondere charme.
Vanaf 19 EUR per enkele reis (luchthaventaksen inbegrepen)
Dagelijkse vlucht
www.austria.info/be

N I E U W Praag
De gouden stad: Ontdek de magische stad van bruggen, kathedralen, vergulde torens en kerkkoepels. De Praagse sfeer is intiem en romantisch en na een bezoek niet snel te vergeten.
Vanaf 19 EUR per enkele reis (luchthaventaksen inbegrepen)
3 rechtstreekse vluchten per week
www.czechtourism.com

N I E U W Boedapest
Talent voor entertainment: met zijn wereldberoemde badhuizen, eclectische architectuur en voorname oude koffiehuizen koestert Boedapest zowel het oude als het nieuwe.
Vanaf 19 EUR per enkele reis (luchthaventaksen inbegrepen)
4 rechtstreekse vluchten per week
www.visithongarije.be

Krakau
De parel van Europa: Deze belangrijkste toeristische trekpleister van Polen beroemt zich op monumenten van wereldklasse, charmante uitzichten, een aangename sfeer en het beste nachtleven om de avond in stijl te vullen.
Vanaf 43,67 EUR per enkele reis (luchthaventaksen inbegrepen)
4 rechtstreekse vluchten per week
www.polska-be.com

Speciale promotie aan één eurocent + taksen
Naar aanleiding van de lancering van de drie nieuwe routes vanuit Brussels Airport, biedt SkyEurope 4000 bijkomende gewaarborgde tickets aan één eurocent + luchthaventaksen (=€19) !

Brussel-Budapest
Concurrent A €109,99
Brussels Airlines €49,99
SkyEurope €19,00
minimum besparing 62%

Brussel-Praag
Concurrent A €139,99
Brussels Airlines €49,99
SkyEurope €19,00
minimum besparing 62%

Brussel-Wenen
Concurrent A €123,49
Brussels Airlines €49,99
SkyEurope €19,00
minimum besparing 62%

Enkele reis, inclusief luchthaventaksen, bepaalde voorwaarden gelden.

Reservaties
Tickets kunnen geboekt worden via
www.skyeurope.com
het call center (0900 70 009; 0,45 EUR/min)
of een reisagentschap.

Achtergrondinformatie

Bedrijfsprofiel
SkyEurope Airlines werd op 6 september 2001 opgericht door Christian Mandl et Alain Skowronek. Met basissen in Bratislava, Boedapest, Krakau, Praag en Wenen, is SkyEurope de belangrijkste low cost carrier van Centraal-Europa. De hoofdzetel is gevestigd in Bratislava (Slovakije). SkyEurope Airlines is beursgenoteerd: sinds 27 september 2005 wordt het aandeel verhandeld op de beurzen van Wenen en Warschau.

Strategie
De lagekostenmaatschappij richt zich zowel op toeristen als zakenmensen, alsook op reizigers die familie en vrienden bezoeken. Het netwerk verbindt tal van West- en Zuid-Europese steden met Centraal- en Oost-Europese bestemmingen. Het business-model waarop het netwerk is gebaseerd, richt zich in de eerste plaats op het stimuleren van de lokale ‘point-to-point’-vraag.

Netwerk
Het netwerk telt 99 routes naar 42 bestemmingen in 19 Europese landen.

Vloot
SkyEurope beschikt over een vloot van 14 Boeings 737. Tegen het jaar 2010 zal de vloot uit 32 Boeings 737-700 Next Generation bestaan. De carrier voldoet aan de officiële Europese JAR-OPS1- en JAR-145-standaarden. Het onderhoud van de vliegtuigen is in handen van KLM Engineering & Maintenance.

Passagiers
In 2006 vervoerde SkyEurope 2,75 miljoen passagiers.
www.skyeurope.com