SkyEurope bevestigt leiderspositie in Slowakije en Tsjechië

11 april 2008 – Op 30 juni gaat SkyEurope van start met rechtstreekse vluchten van Košice naar Manchester en Split (Kroatië). De frequentie van de reeds bestaande vluchten naar London Luton wordt ook verhoogd.

De uitbreiding van de activiteiten in Slowakije maakt deel uit van SkyEurope‘s nieuwe strategie. Binnen een low cost-omgeving legt die de nadruk op de belangrijkste markten en laat tegelijkertijd de ruimte voor een grotere operationele efficiëntie en de uitbreiding van het netwerk. Er worden geen nieuwe bestemmingen toegevoegd. De nadruk ligt eerder op de versterking van de positie op bestaande markten.

„Dit is goed nieuws voor Slowakije en de hele regio,“ zegt Jason Bitter, CEO van SkyEurope. „We zijn ervan overtuigd dat het passagiersverkeer in Košice nog verder zal toenemen. Daarnaast gaan we ook onze diensten in Bratislava en Praag, markten met een groeiende vraag, verder uitbreiden. Op die manier bevestigen wij onze positie als leidinggevende lagetarievenmaatschappij in Slowakije en Tsjechië.“

“We zijn blij dat SkyEurope ervoor gekozen heeft om haar diensten op de luchthaven van Košice uit te breiden. Dit zal zorgen voor vele rechtstreekse en onrechtstreekse nieuwe jobs in de regio en bijdragen tot de verdere ontwikkeling van Košice Airport,“ zegt Michael Hoferer, CEO van Košice Airport.

Bovendien zal er een nieuwe wekelijkse vlucht komen vanuit Poprad naar London-Luton. De huidige frequentie van vier vluchten per week op de succesvolle route tussen Praag en Napels zal verhoogd worden naar een dagelijkse vlucht. Op de lijn Bratislava-London Luton komt er naast de 2 reeds bestaande dagelijkse vluchten nog een middagvlucht. De verbinding Bratislava-Dublin zal ook dagelijks worden aangevlogen en het aantal zomervluchten naar Bourgas, Split en Thessaloniki wordt verhoogd. In oktober zullen nog initiatieven worden aangekondigd vanuit vanuit Košice, Bratislava en Praag.

SkyEurope startte op 13 februari 2002 met de route Bratislava – Košice. Sindsdien werden meer dan 750.000 passagiers vervoerd van en naar Košice, waarvan zo’n 217.000 in 2007 alleen al. Tijdens de eerste 3 maanden van 2008 vervoerde SkyEurope al 80.000 passagiers via deze stad in Oost-Slowakije. Dankzij de uitbreidingen verwacht de carrier in 2008 meer dan 400.000 passagiers te vervoeren via Košice. Bratislava is goed voor ca. 1 miljoen SkyEurope-passagiers en Praag voor ongeveer 1,4 miljoen.

*** Over SkyEurope ***
SkyEurope, de meest aantrekkelijke low cost carrier van Europa, vliegt vanuit Brussels Airport naar Wenen en Praag. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar grote Europese luchthavens en is één van de meest stipte carriers in Europa. Met 14 gloednieuwe Boeings 737-700 Next Generation is de vloot van SkyEurope bovendien één van de jongste en milieuvriendelijkste in Europa. De voorbije 12 maanden vervoerde SkyEurope 3,7 miljoen passagiers en dit zomerseizoen vliegt de airline via 76 routes naar 43 bestemmingen in 20 landen. SkyEurope is sinds 27 september 2005 genoteerd op de beurzen van Warschau en Wenen. www.skyeurope.com