Naast London City en Manchester biedt VLM Airlines nu ook vluchten aan naar Frankfurt

Opnieuw nieuwe route vanuit Antwerpen

Antwerpen, 11 maart 2009 – Vanaf 4 mei 2009 vliegt VLM Airlines driemaal daags tussen Antwerpen en Frankfurt. De vluchten worden uitgevoerd met een Fokker 50 en de luchtvaartmaatschappij zal de vluchten aanbieden in code-share met Air France.

Met de opening van de lijn tussen Frankfurt en Antwerpen worden twee economisch belangrijke steden met elkaar verbonden

Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines, verklaarde: “Wij gaan op de route Antwerpen-Frankfurt samenwerken met Air France. Vanaf begin mei bieden wij ons cliënteel drie vluchten per dag aan”.

Frankfurt is het op één na belangrijkste financiële centrum van Europa. Sinds de Europese Centrale Bank er is gehuisvest, is het belang van Frankfurt als financieel centrum alleen nog maar toegenomen. Een rechtstreekse verbinding met Antwerpen biedt dan ook heel wat perspectieven. De opening van onze derde bestemming vanuit Antwerpen is trouwens van groot belang voor de luchthaven van Antwerpen, die eens te meer haar troefkaart van comfortabele en snelle gateway naar belangrijke Europese steden kan uitspelen.

Het codeshare-akkoord op deze lijn is de eerste duidelijk zichtbare vorm van samenwerking vanop Belgische bodem sinds VLM Airlines deel uitmaakt van de Air France – KLM Groep. Dankzij dit akkoord zullen de reizigers van Air France en VLM in alle comfort hun zakelijke verplichtingen kunnen afwerken zonder in Frankfurt te moeten overnachten”, aldus Fréderic Kahane, General Manager van Air France voor België en Luxemburg.

Hij voegt eraan toe: “De luchthaven van Antwerpen biedt nog steeds gratis parking aan. Een passagier heeft slechts 15 minuten nodig van zijn auto tot in het vliegtuig, inclusief inchecken en veiligheidscontrole. Dit is precies de grote sterkte van een regionale zakenluchthaven zoals Antwerpen: de enorme tijdsbesparing voor de tijdbewuste zakenreiziger

Frankfurt is naast London City Airport en Manchester VLM Airlines’ derde bestemming vanuit Antwerpen.

De passagiers in Economy krijgen gratis een lichte maaltijd geserveerd. Koffie en thee worden in porseleinen kopjes geschonken. Daarnaast is er tevens een selectie alcoholische dranken. Business Class-reizigers genieten van extra voordelen zoals een nog fijnere maaltijd, gratis kranten en tickets die meer flexibiliteit bieden. Ze mogen ook meer bagage meenemen. De vluchten worden uitgevoerd met een Fokker 50, die uitgerust zijn met comfortabele lederen zetels. De vluchtduur bedraagt ca. 1 uur en 20 minuten.

Uurregeling (in locale tijd)
Antwerpen – Frankfurt
Vertrek 09u05 – aankomst 10u25
Vertrek 15u50 – aankomst 17u10
Vertrek 20u25 – aankomst 21u45

Frankfurt – Antwerpen
Vertrek 06u45 – aankomst 08u10
Vertrek 13u40 – aankomst 15u05
Vertrek 17u55 – aankomst 19u20

Voor meer informatie en reservaties, kan men terecht op het nummer 03 287 80 80 (vanuit België) of 0900 450 5050 (vanuit Nederland), bij een reisagent of op www.flyvlm.com

~ Einde ~

Over VLM Airlines
VLM Airlines startte haar activiteiten in 1993. Momenteel biedt de maatschappij vluchten van Londen City naar Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Eindhoven, Jersey, Luxemburg, het eiland Man, Manchester en Rotterdam. Er zijn naast chartervluchten binnen Europa tevens directe vluchten naar Manchester vanuit zowel Antwerpen als Rotterdam, en van Rotterdam naar Hamburg. In de zomer vliegt VLM Airlines van Rotterdam naar Jersey.
In 2007 maakte de maatschappij voor de tiende achtereenvolgende keer winst. VLM Airlines telt momenteel meer dan 425 medewerkers en maakt sinds december 2007 deel uit van de Air France - KLM Groep.
www.flyvlm.com