Abelag sleept EBAA Gold Safety Award 2010 in de wacht

De European Business Aviation Association (EBAA) maakte de vijf laureaten van de 2010 EBAA Flying Safety Awards van 2010 bekend. Eén van de bedrijven die in de prijzen vielen was Abelag, de Belgische luchtvaartmaatschappij die gespecialiseerd is in o.a. VIP- en zakenvluchten. Abelag kreeg de EBAA Gold Flying Safety Award omdat het zeer hoog scoort op het vlak van veiligheid. De maatschappij heeft immers over een periode van 40 jaar geen enkel ongeval gekend.

De Flying Safety Awards worden toegekend aan luchtvaartmaatschappijen die voldoen aan de strengste normen inzake vliegtuigonderhoud en vluchtoperaties uitgedrukt in veilige vluchturen.

“Veiligheid is ongetwijfeld dé topprioriteit in onze industrietak”, aldus Brian Humphries, Voorzitter en CEO van de European Business Aviation Association. “Abelag is zo’n voorbeeld bij uitstek van een luchtvaartmaatschappij, die iedere dag opnieuw de veiligheid in het hoogste vaandel draagt. Dat heeft dan op de duur geleid tot een indrukwekkend track record inzake veiligheid.”

Barth Foucart, CEO van Abelag, is enorm opgetogen dat deze hoge onderscheiding aan Abelag werd toegekend:“Onze ingenieurs, technici en piloten schenken dag in dag uit zeer veel aandacht aan alle veiligheidsaspecten. Toen de vulkanische aswolk enkele weken geleden het luchtverkeer danig verstoorde, hanteerden wij strengere veiligheidsnormen dan de meesten van onze directe concurrenten. Zelfs wanneer het luchtruim opnieuw werd opengesteld hebben wij als bijkomende voorzorgsmaatregel al onze toestellen nog een extra dag aan de grond gehouden. Op het vlak van veiligheid doen wij immers geen toegevingen.”

De andere laureaten waren Dassault Falcon Service (Platinum Safety of Flight Award) en Tyrolean Jet Services (Gold Award). Tyrol Air Ambulance en VistaJet Luftfahrtunternehmen sleepten respectievelijk een zilveren en een bronzen award in de wacht.

De EBAA vertegenwoordigt de zakenluchtvaartgemeenschap bij EASA (European Aviation Safety Agency), die binnen de EU bevoegd is voor de veiligheidsreglementering in de luchtvaartsector.

Omtrent Abelag

Abelag is gespecialiseerd in VIP- en zakenvluchten en staat daarnaast ook in voor medische vluchten, ad-hoc charters, taxi- en helikoptervluchten. De luchtvaartmaatschappij ging in 1969 vanuit Brussels Airport van start met taxi- en zakenvluchten. Over een periode van 40 jaar groeide Abelag uit tot de grootste zakenluchtvaartgroep in de Benelux. Abelag heeft inmiddels vestigingen op drie Belgische luchthavens (Brussels Airport, Antwerpen en Kortrijk-Wevelgem) en het Franse Rijsel. Vandaag staat Abelag ook in voor het volledig of gedeeltelijk beheer van 20 vliegtuigen van zowel Belgische, Franse als Nederlandse eigenaars. Deze dienstverlening omvat het technisch onderhoud, administratieve en operationele diensten en persoonlijk advies.

www.abelag.be


Foto (van links naar rechts): Hervé Laitat (General Manager Abelag) en Barth Foucart (CEO Abelag) ontvangen het certificaat van de EBAA Gold Flying Safety Award uit de handen van Brian Humphries, Voorzitter en CEO van de European Business Aviation Association (EBAA).

Brussels Airport

Building 28

1930 Zaventem

Airport Kortrijk-Wevelgem

Kortrijkstraat 317

8560 Wevelgem

Antwerp International Airport

Luchthavenlei 1 bus 63

2100 Antwerpen

Lille Airport

Zone Aviation Générale

598410 Lesquin (Frankrijk)