LAN Airlines’ 10-jarig lidmaatschap onderstreept oneworld’s leiderschap in Latijns-Amerika



8 juni 2010: oneworld viert deze maand de 10e verjaardag van de toetreding van LAN Airlines tot de alliantie en bevestigt tezelfdertijd haar streven om zowel 's werelds beste luchtvaartalliantie als de meest toonaangevende alliantie van Latijns-Amerika te blijven.

Voor het grootste deel van haar 10-jarig lidmaatschap was LAN de enige luchtvaartmaatschappij van Latijns-Amerika, die aangesloten was bij een wereldwijde luchtvaartalliantie.

LAN heeft een sleutelrol gespeeld bij het vestigen van oneworld’s leiderspositie, niet alleen in Zuid-Amerika maar in heel Latijns-Amerika, Sinds november 2009 heeft LAN Airlines bij het vervullen van deze taak het gezelschap gekregen van een nieuw oneworld-lid: Mexicana, de grootste luchtvaartmaatschappij van Mexico en Midden-Amerika.


oneworld’s leidende rol inzake het bedienen van de regio wordt nog versterkt door twee andere carriers die Latijns-Amerika vanuit Noord-Amerika en Europa bedienen, nl. American Airlines en Iberia.

En met LAN, Iberia en Mexicana als leden, is oneworld tevens de grootste Spaanssprekende luchtvaartalliantie.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van oneworld is ervoor te zorgen dat reizigers zich gemakkelijk over de hele wereld kunnen verplaatsen door de afzonderlijke netwerken van de oneworld-leden goed met elkaar te verbinden. Hierdoor kan elke bij oneworld aangesloten luchtvaartmaatschappij haar klanten honderden extra bestemmingen aanbieden, die normaliter niet in het vluchtschema zouden voorkomen. Belangrijk hierbij is dat deze bestemmingen worden aangeboden door betrouwbare partner-airlines, die kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Op die manier hebben in de loop van de voorbije 10 jaar ongeveer 2,5 miljoen passagiers met LAN gevlogen in combinatie met een vlucht van een andere oneworld-partner.

oneworld is de enige mondiale luchtvaartalliantie, die dankzij de nauwe samenwerking tussen haar leden reizigers zoveel mogelijkheden biedt om naar Zuid-Amerika te reizen. oneworld heeft trouwens als enige alliantie een speciaal alliantietarief: het ‘Visit South America’ tarief. Het is ook de enige alliantie die Zuid-Amerikaanse reisroutes aanbiedt binnen multi-continentale tarieven. Met de oneworld Circle Atlantic bijvoorbeeld kunnen globetrotters door Zuid-Amerika reizen in combinatie met vluchten door Noord-Amerika en Europa, terwijl het ‘Circle Pacific-product toelaat om reizen door Zuid-Amerika te combineren met Noord-Amerika, Azië en Australië / Nieuw-Zeeland.

Enrique Cueto, Chief Executive van LAN Airlines, verklaarde: "Als luchtvaartmaatschappij die er naar streeft om één van de voornaamste spelers op de markt te blijven, is LAN trots om partner te zijn van de op kwalitatief vlak beste carriers, die zich samen verenigd hebben in 's werelds meest toonaangevende luchtvaartalliantie. Wij kijken er dan ook naar uit om nog veel meer hoogtepunten in het kader van onze samenwerking met andere oneworld-leden te kunnen vieren”.

John McCullogh, Managing Partner van oneworld, voegde eraan toe: "Bij oneworld lag de klemtoon altijd op de kwaliteit van onze leden en niet zozeer op de kwantiteit. Alleen zo kunnen wij onze klanten de beste service garanderen wanneer ze met ons op reis gaan. LAN Airlines heeft een cruciale rol gespeeld bij de positionering van oneworld als leidende luchtvaartalliantie, niet alleen op hun Latijns-Amerikaanse thuismarkt, maar in de hele wereld. Deze leiderspositie zullen wij dan ook in de toekomst blijven koesteren. "

Over oneworld

oneworld verenigt een aantal van de beste en grootste namen in de luchtvaartsector: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Mexicana, Qantas en Royal Jordanian, alsook een 20-tal dochtermaatschappijen waaronder American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Het Russische S7 treedt later dit jaar toe en Kingfisher Airlines volgt in 2011.

Deze luchtvaartmaatschappijen:
• vliegen samen naar 800 luchthavens in bijna 150 landen, goed voor zowat 9.000 vluchten per dag.
• bieden hun premium klanten toegang tot ruim 550 luchthavenlounges.
• vervoeren jaarlijks ruim 340 miljoen passagiers
• hebben een gezamenlijke vloot, die bijna 2.500 toestellen telt.
• en generen jaarlijks meer dan 100 miljard dollar aan inkomsten.

oneworld is de enige alliantie met leden uit Zuid-Amerika, het Aziatische Midden-Oosten en Australië.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten dankzij het veel groter aantal bestemmingen meer mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk vanoneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke alliantie ook.

In 2009 werd oneworld tijdens de World Travel Awards voor de zevende keer op rij verkozen tot ‘s werelds beste luchtvaartalliantie. Sinds het ontstaan van deze award in 2003 is oneworld totnogtoe de enige alliantie, die deze prijs in de wacht wist te slepen.