Ontdek de toeristische pareltjes van het Pajottenland en de Zennevallei met de scooter


30 augustus 2010 – Voortaan kan je het Brabantse heuvelland op een heel originele manier ontdekken, nl. met de scooter. Dit nieuw toeristisch initiatief is een idee van ClassicScooter Beersel, het Huis van de Geuze en het Wijnatelier. Met het scooterproject willen zij de authenticiteit en de gemoedelijke sfeer van het Pajottenland en de Zennevallei benadrukken.

Steven De Cort van ClassicScooter Beersel: “Het Pajottenland en de Zennevallei hebben – naast het geweldige natuurschoon – ook heel wat toeristische bezienswaardigheden te bieden, zoals het kasteel van Gaasbeek of dat van Beersel, de molen van kapitein Zeppos, de lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen, alsook de typische cafeetjes. Met de scooter kan je dat alles op een aangename en originele manier ontdekken. Gezien het sterk heuvelachtige landschap is de scooter uiteraard ook minder vermoeiend dan de fiets.”

Chris Vlaminck van ‘Het Wijnatelier’ uit Vlezenbeek voegt eraan toe: “Wij hebben een hele reeks mooie scooterroutes uitgestippeld waarvan sommige langs het befaamde fietsknooppuntennetwerk lopen. Wie graag een persoonlijke service wenst, kan steeds beroep doen op een van onze deskundige scootergidsen. Zij kennen de streek als geen ander en kunnen je onderweg de mooiste plekjes van onze streek aanwijzen.”

Er kan gestart worden bij ClassicScooter Beersel, Het Wijnatelier in Vlezenbeek of aan de herberg “In de Verzekering tegen de Grote Dorst” in Eizeringen.

Een scooter huren voor één dag kost slechts 69 euro. Vanaf twee scooters betaal je 50 euro per scooter per dag. Wil je een passagier achterop meenemen, dan betaal je per dag 15 euro extra. Voor een heel weekend (van vrijdagavond tot maandagochtend) betaal je slechts 100 euro per scooter.

Er zijn verschillende scootertypes te huur gaande van de Neco Lucca automatic 4-takt 50cc tot en met de LML handgeschakelde 4-takt 125cc.

Dit scooterverhuurproject is een gezamenlijk initiatief van ClassicScooter Beersel, het Huis van de Geuze en Het Wijnatelier. De initiatiefnemers dragen het Pajottenland en de Zennevallei een bijzonder warm hart toe.

www.scootertours.be

Tarieven

Met de scooter het Pajottenland en de Zennevallei verkennen kan al vanaf 50€ per dag. Voor een heel weekend (van vrijdagavond tot maandagochtend) betaal je slechts 100€ per scooter. Wil je iemand achterop meenemen, hou er dan rekening mee dat je een kleine verzekeringstoeslag moet betalen voor de passagier (15€ voor één dag of 25€ voor een weekend of midweek).

1 weekend

van vrijdag 17u30-18u00 tot maandag 09u30-10u00
= 100€/scooter

1 midweek

van maandag 09u30-10u00 tot vrijdag 17u00-17u30
= 200€/scooter

1 weekdag

behalve zaterdag en zondag) vanaf 09u30-10u00 tot 17u30-18u00
= 69€ voor één scooter

of 50€ per scooter vanaf 2 scooters

Prijzen incl. btw, huur van de helm en volle benzinetank (waarborg: 250€/scooter)

Wat breng je mee? Identiteitskaart en rijbewijs B

Scooters

Er kunnen verschillende scootertypes gehuurd worden:

 • Neco Lucca automatic 4-takt 50cc;
 • Neco Lucca automatic 4-takt 125cc;
 • LML handgeschakelde 4-takt 125cc.

Routes

Er werden al een paar mooie routes uitgestippeld langs het bekende fietsknooppuntennetwerk:

     • de Hoppe-route (73 km) met als vertrek- en aankomstpunt In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen of Het Wijnatelier in Vlezenbeek
     • de Pajot-route (83 km) met als vertrek- en aankomstpunt In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen of Het Wijnatelier in Vlezenbeek
     • de Witse-route (82 km) met als vertrek- en aankomstpunt Het Wijnatelier in Vlezenbeek of ClassicScooter Beersel

Wie graag een meer persoonlijke service wenst, kan steeds beroep doen op een van onze scootergidsen. Zij kennen de streek als geen ander en kunnen je onderweg de mooiste plekjes van onze streek aanwijzen (kostprijs: 25€ per uur).

Er kan o.a. gestart worden aan

 • geuzeherberg 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst', Frans Baetensstraat 45, 1750 Eizeringen
 • Het Wijnatelier, Schaliestraat 22, 1602 Vlezenbeek;
 • of ClassicScooter Beersel, Steenweg naar Alsemberg 883, 1654 Huizingen.
Drie initiatiefnemers, drie startplaatsen

ClassicScooter Beersel is een nieuwe, hippe conceptstore die zowel nieuwe als tweedehandsscooters en accessoires aanbiedt van de klassiekers als Vespa, Lambretta en LML. Het is tevens een ontmoetingsplaats voor iedereen die de mix van de speciale Londense sfeer van de jaren ’60 en de Italiaanse La Dolce Vita kan waarderen. ClassicScooter Beersel heeft ook een eigen atelier waar scooters onderhouden en hersteld worden. Daarnaast wordt in de winkel een fantastische muziekselectie voor de liefhebber van soul, jazz, funk, blues, mod, northern soul, ska & sixties aangeboden alsook films, boeken en allerlei scootergadgets. In de lounge kan er geproefd worden van fijne Italiaanse wijnen of traditionele geuze en kriek van het Pajottenland en de Zennevallei. Tot slot is er nog een uitgebreide kledingafdeling gaande van Fred Perry over Ben Sherman, tot Lambretta clothing limited, Dr Martens en Camper. www.classicscooterbeersel.be

Het Wijnatelier, dat in 2003 werd opgericht door Chris Vlaminck, is synoniem voor passie voor wijn. Je vindt er topwijnen uit o.a. Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Griekenland, Zuid-Afrika en Chili. Het art deco-pand was oorspronkelijk een beenhouwerij, waar destijds Wannes achter de toonbank stond. Midden jaren dertig deed deze Vlezenbeekse slager de rolluiken definitief naar beneden en ruilde zijn 'atelier' ruilde voor 'den abbatoir van Anderlecht'.

www.hetwijnatelier.beHet Huis van de Geuze, de eerste geuze- en kriekwinkel op het internet, werd in 2006 opgericht door Yves Panneels. Sinds 2000 baat hij samen met zijn broer Kurt de befaamde lambikbierenherberg In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit. Zijn passie voor de streekbieren van het Pajottenland en de Zennevallei leidde tot een aantal bekende initiatieven: sinds 2004 organiseert hij om de twee jaar de Nacht van de Grote Dorst, het internationaal geuze- en kriekfestival van het Pajottenland. Sinds 2008 richt hij ook jaarlijks de Dag van de Lambik en de Dag van de Kriek in. Verder leidt hij regelmatig bierdegustaties en geeft hij lezingen over de Pajotse biercultuur zowel in binnen- als buitenland. www.dorst.be

Foto's: persinfo.org