Abelag-vloot breidt verder uit


Antwerpen, 25 november 2010

Abelag, de Belgische luchtvaartmaatschappij die gespecialiseerd is in onder andere VIP- en zakenvluchten, zet de gestage uitbreiding van haar vloot verder. De komst van twee Phenom 100’s brengt het totaal aantal vliegtuigen op 24. Volgend jaar komt er nog een extra Phenom 100 alsook twee bijkomende grote business jets. De Phenom 100, die door Embraer wordt geproduceerd, behoort tot de nieuwe generatie light jets, waarvan de operationele kost een flink stuk lager ligt. In vergelijking met 2008 – net voor de crisis – telt de Abelag-vloot nu zes extra toestellen.


Het jongste telg van de Abelag-familie is de Phenom 100, een private jet dat tot de nieuwe generatie light jets behoort. Hoewel een deel van de kosten identiek zijn, zoals bemanning, handeling en luchtverkeersleidingkosten, is de Phenom 100 aanzienlijk goedkoper dan de light jets van de vorige generatie. Dat is dan ook de reden waarom dit toesteltype op korte tijd al vrij populair geworden is.


Hervé Laitat, General Manager van Abelag verklaarde: “De vloot van Abelag telt nu 24 toestellen. In vergelijking met 2005 is dat meer dan een verdubbeling. Ondanks de economische crisis, die vooral een impact had op het segment van de middelgrote business jets, blijft de vraag naar VIP- en zakenvluchten toenemen. De uitbreiding van de vloot situeert zich nu in de segmenten van de kleine en de grote business jets. Met de komst van de Phenom, de no-nonsense private jet die aanzienlijk goedkoper is dan voorgangers van dezelfde grootte, verstevigt Abelag haar positie als grootste zakenluchtvaartgroep in de Benelux.”


In 2011 wordt de vloot uitgebreid met nog een Phenom 100 en twee grote business jets, een Falcon 7X en een Falcon 2000LX. Daarmee zal het totaal aantal vliegtuigen op 27 komen.

Ontwikkeling van de Abelag-activiteiten in Antwerpen

Sedert begin 2010 werkt Abelag nauw samen met The Aviation Factory. Dit Belgisch bedrijf is marktleider inzake het verhuren van vliegtuigen op maat en nam dit jaar zijn intrek in de kantoren van Abelag Antwerpen. Het partnerschip met The Aviation Factory is erop gericht om de activiteiten van de Antwerpse Abelag-vestiging verder te ontplooien. Inmiddels werden via The Aviation Factory al ruim 250 vlieguren met Abelag-toestellen verhuurd. Zelf genereert The Aviation Factory een jaaromzet van meer dan 10 miljoen euro. Het bedrijf is onder andere bekend vanwege zijn revolutionaire lege-vluchtend

atabank ‘Jethopper’.


“De tweede Phenom 100 zal Antwerpen als permanente thuisbasis hebben, hetgeen betekent dat er voortaan twee Abelag-toestellen in Antwerpen gestationeerd zijn. Het is de bedoeling dat volgend jaar er in Antwerpen nog één of zelfs meer vliegtuigen bijkomen, waardoor de verhuurcapaciteit toeneemt tot 500 vlieguren”, aldus Hervé Laitat.


Hij voegde er nog aan toe: “De rechttoe rechtaan aanpak van ons Antwerpse team draagt ertoe bij dat nieuwe klanten zich onmiddellijk th

uis voelen en dat ze zich snel bewust worden van de hoge kwaliteitsnormen die wij onszelf bij Abelag opleggen. De verbetering van de procedures, de operationele efficiëntie én de permanente aandacht voor al wat met veiligheid te maken heeft, zijn voor ons topprioriteiten. Getuige daarvan is de Gold Flying Safety Award 2010 die de European Business Aviation Association (EBAA) eerder dit jaar aan Abelag toekende voor alle inspanningen die onze medewerkers zich sinds 1964, dag in dag uit, inzake veiligheid getroosten.”

Abelag is gespecialiseerd in VIP- en zakenvluchten en staat daarnaast ook in voor medische vluchten, ad-hoc charters, taxi- en helikoptervluchten. De luchtvaartmaatschappij ging in 1969 vanuit Brussels Airport van start met taxi- en zakenvluchten. Over een periode van 40 jaar groeide Abelag uit tot de grootste zakenluchtvaartgroep in de Benelux. Abelag heeft inmiddels vestigingen op drie Belgische luchthavens (Brussels Airport, Antwerpen en Kortrijk-Wevelge

m) en het Franse Rijsel. Vandaag staat Abelag ook in voor het volledig of gedeeltelijk beheer van 24 vliegtuigen van zowel Belgische, Franse als Nederlandse eigenaars. Deze dienstverlening omvat het technisch onderhoud, administratieve en op

erationele diensten en persoonlijk advies.

www.abelag.be

Brussels Airport

Building 28

1930 Zaventem

Airport Kortrijk-Wevelgem

Kortrijkstraat 317

8560 Wevelgem

Antwerp International Airport

Luchthavenlei 1 bus 63

2100 Anvers

Lille Airport

Zone Aviation Générale

598410 Lesquin (France)