Jetstar-netwerk opgenomen in tarifaire producten van oneworld

27 januari 2011: Jetstar, de Australische lagetarievenmaatschappij die reeds meerdere awards in de wacht sleepte, wordt binnenkort geïntegreerd in enkele zeer populaire tarieven, die worden aangeboden door oneworld®, de meest kwalitatieve van alle luchtvaartallianties. Hierdoor breidt oneworld zijn dekking in het Australaziatisch deel van de wereld flink uit.

Vanaf 1 februari zullen de vluchten, die door Jetstar (JQ) worden uitgevoerd en die worden aangeboden onder het codeshare-akkoord met het oneworld-lid Qantas (QF), geboekt kunnen worden via het oneworld Explorer round-the-world tarief en de oneworld Circle Pacific, Circle Asia & South West Pacific en Circle Trip Explorer multi-continent pakketten. Qantas deelt vluchtcodes met quasi alle Jetstar-vluchten. Hierdoor dekt deze regeling bijna het volledige vluchtaanbod van de Jetstar in Australia en Nieuw-Zeeland.

Jetstar neemt reeds deel aan de Global Explorer, het reis-rond-de-wereld tarief dat wordt aangeboden door alle oneworld-partners met een aantal luchtvaartmaatschappijen die geen lid zijn van oneworld. Hetzelfde geldt voor de “Visit Australia & New Zealand” alliantiepas. Het is evenwel de eerste keer dat een carrier, die geen deel uitmaakt van oneworld, wordt toegevoegd aan de gebruikelijke tariefpakketten die onder de oneworld-merknaam op de markt worden gebracht.

oneworld Explorer is ‘s werelds populairste wereldreistarief. Het unieke eraan is dat de prijs bepaald wordt op basis van het aantal bezochte continenten, in plaats van het aantal gevlogen kilometers, waardoor het plannen van de reis heel eenvoudig en flexibel wordt. Het was ook het allereerste alliantietarief dat via het internet kon worden geboekt dankzij een gebruiksvriendelijk on-line planninginstrument.

oneworld was reeds de enige alliantie met een volledig netwerk in Australië via het stichtend lid Qantas. Voortaan kunnen reizigers via de alliantietarieven gebruikmaken van de netwerken van de twee belangrijkste Australische carriers. Zij vormen dan ook de keuze bij uitstek voor gelijk welke multi-continent reis ‘downunder’.

Dankzij Jetstar worden nu vijf nieuwe Australische bestemmingen en 56 routes in Australazië - met inbegrip van het Nieuw-Zeelands binnenlands netwerk, aan de volgende tarifaire producten toegevoegd:
  • oneworld Explorer naar bijna 800 bestemmingen in 150 landen wereldwijd.
  • oneworld Circle Pacific naar ca. 450 bestemmingen in bijna 30 landen in de Zuid-West Pacific, Azië en Noord- en Zuid-Amerika.
  • oneworld Circle Asia & South Pacific naar ruim 150 bestemmingen in bijna 20 landen.

Voor de instap- en alle andere oneworld-tarieven – of voor een specifieke prijsofferte voor een op maat gemaakte oneworld Explorer reis – kan men terecht op oneworld.com.

Deze vier tarieven zijn geldig voor vluchten van eender welk oneworld-lid - waaronder 12 van de grootste en 's werelds beste luchtvaartmaatschappijen en hun 20 dochtermaatschappijen, en nu ook van Jetstar.

Voor passagiers die met deze tarieven reizen, zal Jetstar vergelijkbare bagagelimieten hanteren als de andere deelnemende luchtvaartmaatschappijen. Jetstar zal tevens bagage through-check tussen alle internationale vluchten bieden en through check-in van passagiers tussen internationale vluchten van Qantas (QF) en Jetstar (JQ), en op bepaalde vluchten, gratis in-flight aanbiedingen, zoals maaltijden en toiletzakjes.

Leden van eender welk frequent flyer-programma van een oneworld-lid kunnen mijlen verdienen op vluchten die voor deze tarieven in aanmerking komen - met inbegrip van de sectoren die gebruikmaken van Jetstar (zie toelichting) - en kunnen genieten van alle voorrechten waartoe hun lidmaatschapstatus hen machtigt.

Filip Lemmens, Vice-President Commercial van oneworld, verklaarde: “oneworlds tarieven zijn toonaangevend in de alliantiemarkt. Wij bieden een ruimer gamma aan dan wie ook van onze concurrenten. Hierdoor kunnen consumenten kiezen uit het beste aanbod van multi-airline-pakketten en reizen met luchtvaartmaatschappijen, die in elke van hun regio de beste zijn in hun soort, aan tarieven die waar geven voor hun geld én in combinatie met een grote flexibiliteit. Tegelijkertijd worden er waardevolle bijkomende inkomsten gegenereerd voor de deelnemende carriers. De toevoeging van Jetstar zal deze oneworld-tarieven nog aantrekkelijker maken dankzij de bereikuitbreidi ng naar nog meer interessante bestemmingen in Azië en de Pacific-regio."

Bruce Buchanan, CEO van Jetstar Group, zei dat Jetstar baanbrekend werk blijft verrichten inzake de introductie van innovatieve producten, die normaliter niet worden aangeboden door lagekostenmaatschappijen: "Deze nieuwe tariefovereenkomst met de alliantie biedt een pak meer nieuwe routes aan reizigers van over de hele wereld. Jetstar is nu de grootste lagetarievencarrier in Azië. Dit nieuwe aanbod biedt de passagiers heel wat meer mogelijkheden om met ons te reizen en geeft ons tegelijkertijd verder voorsprong in de kwaliteitsmarkt. Terwijl Jetstar.com ons belangrijkste distributiekanaal blijft, zullen we dankzij strategische interlining en alliantietariefovereenkomsten nieuwe klanten aantrekken. "

Toelichting
1 Terwijl de link-up betekent dat Jetstar-vluchten dankzij deze alliantietarieven gecombineerd kunnen worden met de vluchtsectoren van alle 12 oneworld-leden en hun 20 filialen, kon totnogtoe enkel via Jetstar-segmenten gereisd worden indien de oneworld-carriers interlining-akkoorden hadden met de Australische luchtvaartmaatschappij (American Airlines, Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, LAN, Qantas en Royal Jordanian). Men is nu aan het werk om deze regeling uit te breiden tot andere oneworld-maatschappijen.
2 Wanneer leden van oneworld frequent flyer-programma’s gebruikmaken van deze tarieven, kunnen ze mijlen verdienen op bepaalde Jetstar-vluchten met een Qantas-vluchtcode, voor zover de luchtvaartmaatschappij van hun frequent flyer programma een interlinieovereenkomst heeft gesloten met Jetstar. Momenteel is dit het geval voor American Airlines, Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, LAN, Qantas en Royal Jordanian.
3 Voor meer details en voorwaarden van deze tarieven, zie oneworld.com

Over oneworld

oneworld verzamelt een aantal van de grootste en beste spelers uit de luchtvaartsector: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Mexicana, Qantas, Royal Jordanian en S7 Airlines, alsook ca. 20 geassocieerde luchtvaartmaatschappijen waaronder American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. airberlin en Kingfisher Airlines zijn beiden kandidaat-lid.

Deze luchtvaartmaatschappijen:
  • vliegen samen naar 900 luchthavens in bijna 150 landen, goed voor ca. 9.500 vluchten per dag
  • bieden hun premium klanten toegang tot ruim 550 luchthavenlounges
  • vervoeren jaarlijks ruim 340 miljoen passagiers
  • hebben een gezamenlijke vloot van bijna 2.500 toestellen
  • en genereren jaarlijks ongeveer 90 miljard US dollar aan inkomsten.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten dankzij het veel groter aantal bestemmingen meer mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke luchtvaartalliantie in de wereld dan ook.

oneworld is op dit ogenblik houder van drie van de vier belangrijkste internationale awards. Naar aanleiding van de Global Traveler’s GT Tested 2010 Awards werd oneworld verkozen tot beste luchtvaartalliantie en tijdens de 2010 World Airline Awards tot 's werelds beste alliantie. Bovendien sleepte de alliantie voor het achtste achtereenvolgende keer de titel van 'World’s Leading Airline Alliance' in de wacht tijdens de World Travel Awards 2010.

Over Jetstar

Jetstar is de toonaangevende lagetarievenmaatschappij van de Azië-Pacific regio. Het Jetstar-netwerk telt 56 toeristische bestemmingen in 14 landen. De vloot bestaat uit 70 Airbus A320's en A330's. De carrier wil consequent lage tarieven aanbieden aan Australische, Nieuw-Zeelandse en Aziatische toeristen. Het gedurfd en aparte merk is kenmerkend voor de frisse en levendige benadering van goedkoop luchtvervoer in de regio.

Qantas is eigenaar van de Australische en Nieuw-Zeelandse takken van Jetstar, die evenwel afzonderlijk gemanaged worden en van elkaar afzonderlijk werken. De intra-Aziatische activiteiten van Jetstar zijn een partnerschap tussen Qantas (49%) en het Singaporese Westbrook Investments Pte Ltd (51%). Qantas is stichtend lid van oneworld. Jetstar maakt evenwel geen deel uit van de alliantie.

Jetstar gaat prat op zijn lagekostenbasis. Toch is het in staat is om comfortabele en betaalbare vluchten aan te bieden met een moderne vloot, vriendelijke bemanningen en een heel aantrekkelijk netwerk. Jetstar hanteert bovendien de strengste operationele normen.

Jetstar tekende codeshareovereenkomsten met drie luchtvaartmaatschappijen en heeft 21 interlinepartners.