"oneworld heeft de beste smartphone-apps"

Brussel, 24 januari 2011

oneworld de toonaangevende mondiale luchtvaartalliantie, heeft volgens een gezaghebbend onafhankelijk reisvakblad de beste luchtvaartalliantie-apps voor smartphones.

oneworld kwam overduidelijk als beste uit een studie van het vakblad Australian Business Traveller, die het aanbod aan e-uurroosters van de drie grote luchtvaartallianties onder de loep nam.

Vooreerst biedt oneworld een veel groter aanbod aan van verschillende applicaties. Zo zijn er de iPad- en iPhone/iPod Touch app (die verkrijgbaar zijn via Apple iTunes), een BlackBerry app, een vereenvoudigde mobiele versie van de website, m.oneworld.com, alsook PC-versies die kunnen gedownload worden. Bovendien zijn de apps van oneworld volgens het vakblad ook kwalitatief beter dan vergelijkbare producten van de concurrerende luchtvaartallianties.

De algemene beoordeling luidt: "Wij zijn van mening dat de oneworld app van alle onderzochte apps de beste is inzake functionaliteit, mogelijkheden en – zeer belangrijk voor reizigers die Apple-toestellen gebruiken - gebruiksvriendelijkheid.”

"De oneworld iPad/iPhone hybride app is de beste van de luchtvaartalliantieapplicaties en websites voor mobilofoons, omdat de toepassing ook maximaal gebruikt maakt van het grotere scherm van de iPad, waardoor de gebruiker heel wat meer vluchtinformatie op het scherm kan zien. Het zoeken naar vluchten is zeer eenvoudig en de navigeerbaarheid is uitstekend. De ‘meest gebruikte zoekopdrachten’ optie is bijzonder handig."


Het volledige onderzoeksrapport van de Australian Business Traveller kan worden geraadpleegd via http://www.ausbt.com.au/review-star-alliance-oneworld-and-skyteam-apps-for-iphone-ipad-and-other-mobiles

Over oneworld

oneworld omvat een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Mexicana, Qantas, Royal Jordanian en S7 Airlines, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen waaronder American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Airberlin en Kingfisher Airlines zijn beiden kandidaat-lid.

Deze luchtvaartmaatschappijen:

  • vliegen samen naar 900 luchthavens in bijna 150 landen, goed voor ca. 9.500 vluchten per dag
  • bieden hun premium klanten toegang tot ruim 550 luchthavenlounges
  • vervoeren jaarlijks ruim 340 miljoen passagiers
  • hebben een gezamenlijke vloot van bijna 2.500 toestellen
  • en genereren jaarlijks ongeveer 90 miljard US dollar aan inkomsten.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten dankzij het veel groter aantal bestemmingen meer mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke luchtvaartalliantie in de wereld dan ook.

oneworld is op dit ogenblik houder van drie van de vier belangrijkste internationale awards. Naar aanleiding van de Global Traveler’s GT Tested 2010 Awards werd oneworld verkozen tot beste luchtvaartalliantie en tijdens de 2010 World Airline Awards tot 's werelds beste alliantie. Bovendien sleepte de alliantie voor het achtste achtereenvolgende keer de titel van 'World’s Leading Airline Alliance' in de wacht tijdens de World Travel Awards 2010.

www.oneworld.com