Alfacam staat in voor de tv-beelden van de MTV Europe Music Awards 2006

31 oktober 2006 • Alfacam verzorgt dit jaar de opnames van de 13de MTV Europe Music Awards. De Europese editie van het jaarlijkse prijzengala van muziekzender MTV wordt georganiseerd op donderdag 2 november 2006 in Kopenhagen. 
Het Belgische tv-facilitair bedrijf zet heel wat materiaal en personeel in om deze belangrijke klus te klaren.

Het evenement gaat live vanop twee locaties in Kopenhagen: het Bella Center en het stadhuisplein (Rådhuspladsen). Naast drie regievoertuigen, zet Alfacam één audio-truck in. Maar liefst 32 HD camera’s zullen het hele evenement, inclusief de zgn. ‘red carpet show’, in beeld brengen. 44 medewerkers van Alfacam staan samen in voor de productie in HDTV-kwaliteit (1080i), die via satelliet wordt doorgestraald naar het Londense hoofdkwartier van MTV Europe.

Onlangs stond Alfacam ook in voor de tv-beelden van de TMF Awards in het Antwerpse Sportpaleis.

De MTV Europe Music Awards worden beschouwd als de Europese ‘muziekoscars'. De onderscheidingen voor verdienstelijke popartiesten en hun muziek werden voor het eerst uitgereikt in 1994. Dit evenement is intussen uitgegroeid tot een hoogmis van popmuziek en jongerencultuur. Duizenden toeschouwers volgen het evenement ter plaatse en honderduizenden anderen volgen de uitreikingsceremonie via de televisie. 



Alfacam, het televisiefaciliteitenbedrijf dat gevestigd is in het Eurocam Media Center in het Antwerpse Lint, levert vooral diensten aan TV-stations en productiehuizen. Van de 24 regie-, audio- en satellietwagens van Alfacam zijn er reeds 15 uitgerust om opnames te maken in HDTV-kwaliteit. Alfacam vervult jaarlijks meer dan 1200 opdrachten, waarvan ruim 60% in HDTV.

www.alfacam.com
http://ema.mtv.tv