Chris Michel gaat EXQI-redactie leiden

Eurocam Media Center, 5 oktober 2006 • Chris Michel neemt vanaf november 2006 voltijds de leiding op zich van de redactie van EXQI, de cultuurzender voor Vlaanderen. Hij volgt Betty Mellaerts op die vorig weekend ontslag nam als hoofdredacteur.

De redactie van EXQI Vlaanderen wordt voortaan geleid door Chris Michel, in een eerste fase deeltijds en vanaf november voltijds. Zijn ervaring als tv-journalist en zijn ruime interesse voor cultuur sluiten perfect aan bij het profiel dat werd gezocht. Samen met een ploeg enthousiaste reporters staat hij in voor twee cultuurjournaals per week (telkens op maandag en donderdag). De frequentie ervan zal geleidelijk worden opgedreven tot vijf per week.

Chris heeft tien jaar als journalist gewerkt bij de VTM-nieuwsdienst en Telefacts. Hij raakte vooral bekend als verslaggever over Afrika en de Wetstraat. De voorbije jaren was hij vooral als freelance journalist in het buitenland actief en kon hij zich ook toeleggen op reportages in de culturele sfeer. Chris werkte o.a. voor de Spaanse en Portugese televisie.

Chris Michel (°Leuven, 1956) is gebeten door kunst en cultuur en is vrij bekend in artistieke middens. Zijn interessesfeer is enorm breed. Op muzikaal vlak houdt hij zowel van polyfonie, opera, Astor Piazzolla, Laïs als van dEUs. Pre-colombiaanse en Afrikaanse beeldhouwkunst, werken van Jeroen Bosch en Dali, choreografie van Wim Vandekeybus, een bezoek aan het SMAK en het zelf organiseren van kleine concerten weet hij enorm te smaken.

Hij groeide op in Hoegaarden, verbleef veel in Madrid, Lissabon, Centraal-Afrika en Peru, maar heeft zijn vaste stek aan de Gentse Lievekaai.

* * *

EXQI, de cultuurzender voor Vlaanderen, is een initiatief van het HDTV-mediabedrijf Euro1080. De zender startte zijn uitzendingen op 1 oktober 2006 en is de eerste van een hele reeks cultuurzenders voor verschillende taalgebieden in Europa. Op termijn richt Euro1080 in totaal 12 cultuurzenders op. EXQI Vlaanderen is te bekijken in HDTV via satelliet (Astra 23,5° Oost) en via het digitale pakket van iN.Di (Interelectra, Integan, PBE en WVEM). Euro1080, het eerste hogedefinitietelevisiebedrijf in Europa, begon in HDTV uit te zenden op 1 januari 2004 en speelt sindsdien een toonaangevende rol op het vlak van HDTV.
www.cultuurzender.be