Alfacam filmt concert Jarre in de Sahara






13/12/06 • Het tv-faciliteitenbedrijf Alfacam verzorgt de tv-opnames van het "Water for Life"-concert van de VN, dat op 16 december plaatsvindt in de Sahara, in de buurt van het Marokkaanse Merzouga. Jean-Michel Jarre treedt er samen met het Symfonisch Orkest van Rabat en lokale musici op om de aandacht te vestigen op de problematiek van de watervoorziening in de wereld.

HDTV

Het concert zal met 14 camera's gecapteerd worden in HDTV-kwaliteit en wordt live via satelliet doorgestraald. Euro1080, Europa's eerste HDTV-mediabedrijf dat tot dezelfde groep als Alfacam behoort, zendt het concert rechtstreeks uit via zender HD1. Het mediabedrijf uit Lint produceert nadien een dvd met beelden van het optreden.

Niet makkelijk

Merzouga ligt in het zuiden van Marokko op 40 kilometer van de Algerijnse grens. Chris Demeulemeester van Alfacam, is zich ervan bewust dat dit geen gemakkelijke klus is. "Merzouga is een heel klein dorp. Het podium wordt in de duinen opgebouwd. Op een paar kruideniers- en tapijtenwinkels na is er in Merzouga praktisch niets", aldus Demeulemeester. De omstandigheden waarin de crew moet werken, zijn niet gemakkelijk, zo blijkt. "Na zonsondergang wordt het heel snel donker en de temperaturen dalen een stuk onder nul. En we moeten ook rekening houden met de wind en het opvliegende zand".

Water for Life

"Water for Life" is het vierde concert van Jean-Michel Jarre dat door Alfacam wordt opgenomen. Twee jaar geleden filmde Alfacam zijn optreden in de Verboden Stad in Peking. De Verenigde Naties riepen 2005-2015 uit tot Internationaal Decennium van de "Water for Life"-actie. Mohammed IV, de koning van Marokko, zal het concert bijwonen.