EXQI Kerst, het digitale kerstkanaal voor tijdens de kerstvakantie

Lint, 20 december 2006 • Euro1080 zendt van 23 december tot en met 7 januari ‘EXQI Kerst’ uit. Dit speciale kerstkanaal kan dagelijks gratis bekeken worden via het digitale tv-platform iNDi.

Het Vlaamse mediabedrijf Euro1080, bekend van de HDTV-zenders HD1 en de cultuurzender EXQI Vlaanderen, staat in voor de productie van EXQI Kerst. Een deel van de programma’s die getoond worden op EXQI Kerst wordt opgenomen in de studio’s van het Eurocam Media Center in Lint bij Antwerpen.

EXQI Kerst bestaat uit drie luiken:
• EXQI Kerst Feest, een dagelijkse kerstshow waar de interactie met het publiek in de studio centraal staat met ondermeer een kookrubriek, diverse workshops (fotografie, mode, decoratie), optredens en interviews;
• EXQIDS dat zich tot de jeugdige kijkers richt;
• en HD1 Preview dat een exclusieve vooruitblik biedt van wat de HDTV-zender HD1 zal brengen in het hogedefinitietelevisieboeket, dat vanaf het voorjaar van 2007 beschikbaar zal zijn.
EXQI Kerst Feest zal gepresenteerd worden door Sofie Engelen (ex-Studio Brussel, TMF) en acteur Jan Bollen.

Wie actief wil deelnemen aan het programma, kan zich nog steeds inschrijven via www.cultuurzender.be. Een opname bijwonen kan nog op 22, 23, 27, 30 december, en op 2, 5 en 7 januari (inschrijven via de website).

iNDi, het digitale platform van de zuivere Vlaamse kabelmaatschappijen (Integan, Interelectra, PBE en WVEM) bedient één derde van de Vlaamse kabelmarkt of ongeveer 800.000 gezinnen.