'Mijn Lief Klein Konijntje’ op nummer 1 in download top-5

1.168.000 tv-kijkers voor ‘Geert Hoste Staat Verder’

Antwerpen, 2 januari 2007

Gisterenavond trok ‘Geert Hoste staat verder’, de 55-minuten durende eindejaarsconference 1.168.000 kijkers. Het nummer ‘Mijn Lief Klein Konijntje’, waarmee Geert Hoste het eerste deel van zijn theaterprogramma afsloot, staat vandaag al op de eerste plaats van de Belgische download single top-5.

Op nieuwjaarsavond stemden maar liefst 1.168.000 kijkers af op één om te genieten van ‘Geert Hoste Staat Verder’. Dat is ruim 60.000 kijkers meer dan het satirisch jaaroverzicht van Geert Hoste van een jaar voordien. Het programma haalde 46,9% marktaandeel en een hoge 8,1 waardering.

‘Geert Hoste staat verder’ was de veertiende eindejaarsconference die door VRT werd uitgezonden. Alle voorstellingen waren op korte tijd uitverkocht. In totaal werden ze bijgewoond door ruim 50.000 theaterbezoekers. Op oudejaarsavond sloot hij zijn tournee af in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Op het einde van het eerste deel van zijn theaterprogramma bracht Geert Hoste ‘Mijn Lief Klein Konijntje’, het allereerste liedje dat Hoste schreef samen met Miguel Wiels. Al na één dag staat het nummer op 1 bij de best verkochte liedjes van Belgian Music Online, de enige plaats waar het nummer te downloaden is.

Midden-januari verschijnt de dvd van ‘Geert Hoste staat verder’.


Single-gegevens:
Titel: Mijn Lief Klein Konijntje
Uitvoerder: Geert Hoste
Componist: Miguel Wiels
www.belgianmusiconline.be
www.geerthoste.be

(einde bericht)