300ste uitverkochte optreden in de Arenbergschouwburg

Geert Hoste lokte al meer dan 250.000 toeschouwers naar Antwerpen

Antwerpen, 28 december 2006

Alle voorstellingen van ‘Geert Hoste staat verder’ zijn al geruime tijd uitverkocht. Dat betekent dat iets meer dan 50.000 mensen de eindejaarsconference 2006 hebben bijgewoond, het equivalent van viermaal het Sportpaleis. Vrijdag treedt Geert Hoste trouwens voor de 300ste keer op voor een uitverkochte Arenbergschouwburg.

‘Geert Hoste staat verder’ is de vijftiende eindejaarsconference van Geert Hoste. Hij speelde zijn eerste uitverkochte voorstelling in de Arenbergschouwburg in 1994. Twaalf jaar later presteert Vlaanderens meest succesvolle humorist om voor de 300ste keer dit theater tot de laatste stoel te vullen. De voorbije jaren trok hij in Antwerpen alleen al meer dan een kwart miljoen toeschouwers.

Economische impact niet gering
Het succes van de eindejaarsconferences betekent niet alleen veel voor de culturele affiche, maar ook voor de parkeerbedrijven, horeca, enz. In tegenstelling tot optredens in bijvoorbeeld het Sportpaleis, lokt Geert Hoste heel wat mensen naar het stadscentrum zelf. Geert Hoste : “Ik hoor burgemeester Janssens wensen dat hij Antwerpen meer culturele uitstraling wil geven. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen”. Vrijdag wordt de 300ste voorstelling bijgewoond door Minister Moerman, Minister Bourgeois en tal van bekende Vlamingen. De voorstelling wordt ook opgenomen door de VRT.

De reeks eindejaarsconferences startte dit jaar in november. Geert Hoste trad op in Knokke, Brugge, Oostende, Gent, Antwerpen en Hasselt, en sluit zijn theatertoer af met twee uitverkochte zalen in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Geert Hoste Staat Verder op Radio Donna en Eén
Heb je dit jaar geen kaartje kunnen bemachtigen voor ‘Geert Hoste Staat Verder’? Geen probleem. Op nieuwjaarsdag zendt Donna tussen 10u en 12u fragmenten uit en om 20u50 wordt op Eén 55 minuten uit ‘Geert Hoste Staat Verder’ uitgezonden. Ieder jaar kijken meer dan een miljoen Vlamingen naar dit befaamde jaaroverzicht van Geert Hoste.

www.geerthoste.be

Noot voor de fotoredactie
De persfoto is in hoge resolutie te downloaden via www.geerthoste.be/pers.