Martine Prenen wordt ankervrouw bij EXQI

Eurocam Media Center, 27 maart 2007 • Vanaf 2 april gaat Martine Prenen aan de slag bij EXQI, de cultuurzender voor Vlaanderen. Naast de presentatie van het dagelijkse cultuurmagazine zal zij ook instaan voor diepte-interviews.

Martine Prenen vervoegt dus binnenkort de redactie van EXQI. Ze zal iedere dag ‘De Verbeelding’ presenteren. Naast haar taak als ankervrouw van dit dagelijkse cultuurmagazine zal ze ook prominenten uit de cultuurwereld interviewen.

Chris Michel, hoofdredacteur van EXQI, is verheugd met de komst van Martine Prenen: “Over een paar dagen wordt ook in Vlaanderen van start gegaan met HDTV, de nieuwe televisiebeeldnorm. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons want EXQI zal vanaf dan in het HDTV-pakket van iN•Di worden opgenomen. Daarom werd het team van EXQI de voorbije maanden stelselmatig versterkt. EXQI is geen elitaire zender, maar richt zich zowel tot de cultuurleken als de echte cultuurconsumenten. Martines profiel sluit daarbij perfect aan”.

Teamversterking
Onlangs nog trok Euro1080, de televisiemaatschappij achter EXQI, David Steegen (ex-Belgacom TV) en Simon Scales (ex-BBC) aan als netmanagers van respectievelijk HD1 en EXQI Europe. Zij zijn verantwoordelijk voor het zenderprofiel en de ontwikkeling, inhoud en programmatie van de HDTV-zenders van Euro1080.

Martine was tussen 1996 en 2002 omroepster bij TV1. Ze maakte reportages voor 'Reyersdijk' en 'Vlaanderen vakantieland' en presenteerde 'De Rode Loper', 'Body & Soulmates', 'Pas geverfd' en 'Vakantiejob'. Eind 2006 verliet Martine de VRT.

* * *
EXQI, de cultuurzender voor Vlaanderen, is een initiatief van het HDTV-omroep Euro1080. De zender startte zijn uitzendingen op 1 oktober 2006 en is de eerste van een hele reeks cultuurzenders voor verschillende taalgebieden in Europa. EXQI Vlaanderen is nu te bekijken in HDTV via satelliet (Astra 23,5° Oost) en ook via het digitale platform van iN•Di (van de kabelmaatschappijen Interelectra, Integan, PBE en WVEM). Over enkele dagen maken EXQI en HD1 samen met o.a. VTM HD deel uit van het nieuwe HDTV-pakket dat door iN•Di wordt aangeboden.

www.cultuurzender.be
www.euro1080.tv