9 brouwerijen zetten zondag hun deuren open naar aanleiding van ‘Toer de Geuze 2007’

Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren

Op zondag 22 april 2007, de Vlaamse erfgoeddag, organiseert de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren (HORAL) de Toer de Geuze. Tijdens deze openbrouwerijendag, die slechts om de twee jaar plaatsvindt, kan het publiek tussen 10 en 17 uur de volgende geuzeproducenten bezoeken: Boon (Lembeek), De Cam (Gooik), De Troch (Wambeek), 3 Fonteinen en Oud Beersel (Beersel), Hanssens Artisanaal (Dworp), Lindemans (Vlezenbeek), Mort Subite (Kobbegem), en Timmermans (Itterbeek).

In de lambikbrouwerijen en geuzestekerijen kan men zowel geuze, kriek en andere lambiekbieren proeven, als uitleg krijgen in verband met het brouw- en productieproces en de brouwerijen bezoeken.

Een degustatiekaart kost 6 euro. Hiermee kan men in elke deelnemende brouwerij en stekerij een fijn bier proeven.

Aan de Toer de Geuze deelnemen kan met eigen vervoer (auto, fiets of autobus). HORAL zet ook 9 eigen autocars in om liefhebbers van geuze en kriek door het Pajottenland en de Zennevallei te rijden.

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren verenigt alle geuzeproducten van Vlaams-Brabant. Deze VZW werd opgericht met als doel de geuze, kriek en andere lambikbieren van het Pajottenland en de Zennevallei te promoten.
www.horal.be