INDI en EXQI zenden concerten deFilharmonie uit in hoge definitie

22 mei 2007 • DeFilharmonie zal binnenkort enkele concertreeksen laten opnemen in indrukwekkende hogedefinitie-kwaliteit. Dit biedt een beeldkwaliteit die tot vijf maal beter is dan die van een DVD. Dankzij INDI, het Vlaams digitaal tv-platform dat vorige maand hoge definitietelevisie introduceerde in Vlaanderen, en EXQI, de cultuurzender voor Vlaanderen, zal ook de Vlaamse muziekliefhebber kunnen genieten van de prestaties van het wereldbefaamde Vlaams filharmonisch orkest.

deFilharmonie is zeer gerenommeerd in zowel binnen- als buitenland en wist de laatste jaren al heel wat topmuzikanten en -dirigenten aan te trekken. De meeste concerten staan onder leiding van Philippe Herreweghe en Jaap van Zweden. Daarnaast zullen bij de opnames ook een aantal recente, talentvolle aanwinsten van deFilharmonie aan het werk te zien zijn.

De tv-faciliteitenleverancier Alfacam zal de concerten opnemen in HDTV-kwaliteit en het HDTV-mediabedrijf Euro1080 zal ze via EXQI Vlaanderen uitzenden. Beide bedrijven maken deel uit van Alfacam Group (Euronext Brussel: ALFA) en staan samen met INDI aan de top inzake hoge definitietelevisie in Vlaanderen.

INDI, het digitale platform van de zuivere Vlaamse kabelmaatschappijen (Integan, Interelectra, PBE en WVEM) bedient één derde van de Vlaamse kabelmarkt of ongeveer 800.000 gezinnen. INDI vervult met Vlaamse tv-content een pioniersrol inzake digitale hoge definitietelevisie in Vlaanderen.