INDI en EXQI zenden concerten deFilharmonie uit in hoge definitie

22 mei 2007 • Het Antwerps orkest deFilharmonie zal binnenkort enkele concertreeksen laten opnemen in de indrukwekkende hogedefinitie-kwaliteit. Dit biedt een beeld- en geluidskwaliteit die tot vijf maal beter is dan die van een DVD. Dankzij INDI, het Vlaams digitaal tv-platform dat vorige maand hoge definitietelevisie introduceerde in Vlaanderen, zal ook de Vlaamse cultuurliefhebber van dit wereldbefaamde orkest kunnen genieten via de cultuurzender EXQI.

De opnames en uitzendingen zullen worden verzorgd door Euro 1080 en Alfacam, twee Vlaamse bedrijven van de Alfacam Group (Euronext Brussel: ALFA) die, samen met INDI, aan de top staat inzake hoge definitietelevisie in Vlaanderen. De cultuurzender EXQI zal deze concertreeksen uitzenden. INDI blijft er naar streven om, samen met Vlaamse tv-content, een pioniersrol te vervullen inzake digitale hoge definitietelevisie in Vlaanderen.

INDI, het digitale platform van de zuivere Vlaamse kabelmaatschappijen (Integan, Interelectra, PBE en WVEM) bedient één derde van de Vlaamse kabelmarkt of ongeveer 800.000 gezinnen.