De 10 studio’s van het Eurocam Media Center te Lint zijn goed gevuld tot april 2008

9 augustus 2007 • Het orderboekje voor de verhuur van studio’s in het Eurocam Media Center, dat eigendom is van het beursgenoteerde Alfacam Group (Euronext Brussel: ALFA), is goed gevuld voor het seizoen 2007-2008. Heel wat topproducties van VRT, VTM, VT4, RTL-TVi, TMF en EXQI zullen in Lint worden opgenomen.

Van 15 augustus tot 1 september wordt de gloednieuwe studio 9 (1200 m²) verhuurd aan Jokfoe en Kanakna, de productiehuizen die respectievelijk de Vlaamse en Waalse versies van de tv-format “Smarter than a 5th Grader” zullen opnemen. De 10 afleveringen worden later dit jaar op antenne gebracht door VT4 voor Vlaanderen en door RTL-TVi voor de kijkers in het zuiden van het land. De twee versies zijn overigens verschillend qua presentatie en kandidaten.

In opdracht van VTM neemt Eyeworks de productie van “Sterren op het ijs” voor zijn rekening. Het productiehuis huurt daarvoor van begin augustus tot december niet alleen studio 1 (1200 m²) waar de eigenlijke afleveringen zullen worden opgenomen, maar ook een ruimte van 1200 m² die wordt ingericht als oefenijspiste.

Voorts zijn er nog vijf VRT-programma’s die in de studio’s van het Eurocam Media Center worden gedraaid. Van 15 augustus tot begin november wordt de nieuwe studio 8 (1000 m²) verhuurd voor de productie van de “Provincieshow”. In september wordt “Rwina” opgenomen op greenkey en van september tot november wordt studio 9 (1200 m²) gebruikt voor de opnames van “De Bedenkers”.

Megastudio

In november start het tweede seizoen van “Steracteur Sterartiest” in de reuzenstudio 7/8 (3400 m²). Dit jaar zal bijna dubbel zo veel publiek de opnames kunnen bijwonen dan in 2006. Tenslotte heeft ook het productiehuis Elisabeth van januari tot half maart studio 2 (1200 m²) geboekt voor de nieuwe reeks van “Debbie & Nancy”.

TMF draait nog steeds de dagelijkse presentaties in de studio 5.

Voorts heeft EXQI, de cultuurzender voor Vlaanderen, plannen om naast “de Verbeelding”, dagelijks gebracht door Martine Prenen, een aantal studioprogramma’s zelf te gaan produceren van zodra Telenet en Belgacom TV de cultuurzender zouden distribueren. Vandaag wordt EXQI verdeeld via INDI. Hierdoor wordt reeds een derde van Vlaanderen in HD bereikt.

De verhuur van de studio’s voor al deze tv-producties vertegenwoordigt voor 2007 alleen al meer dan het driedubbele van de studio-omzet voor 2006.

Naast het gebruik als TV-opnamestudio, worden de studio’s ook nog verhuurd voor o.a. grote bedrijfsfeesten en allerhande evenementen. Zo werden begin juli 2007 een aantal concerten opgenomen van deFilharmonie en worden in het najaar nog verschillende concerten gepland. De Christelijke Mutualiteit ontvangt op 21 september een paar duizenden jongeren in Lint op het Kazou-evenement met optredens van verscheidene topartiesten. Ook Nuon, Mercedes, ING, KBC, Creco/Securicor en een aantal andere bedrijven plannen bedrijfsevents in Lint.

Ingmar Bergman

Tenslotte is Alfacam ook betrokken in een aantal films, waarvan een deel in de studio’s van het Eurocam Media Center worden geproduceerd. Alfacam heeft in het verleden alle technische middelen geleverd voor o.a. Sarabande, de laatste film van Ingmar Bergman in 2003. Dat was meteen ook de enige film die de grootmeester, die toen al 85 was, heeft gemaakt in High Definition.