‘Geert Hoste houdt woord’ Voorverkoop eindejaarsconference start op 24 augustus

Brussel, 13 augustus 2007 - Op 7 november 2007 begint Geert Hoste aan zijn nieuwe theatertoer, die de naam ‘Geert Hoste houdt woord’ meekreeg. Dat werd vandaag aangekondigd op een persconferentie in café ‘A la Mort Subite’ in ’s lands hoofdstad in aanwezigheid van Brussels Minister Guy Vanhengel en Jan Brocatus, directeur van Amnesty International Vlaanderen. Geert draagt de mensenrechten-organisatie al jarenlang een warm hart toe en vestigt regelmatig de aandacht van het publiek op het werk dat Amnesty doet. De officiële kaartenverkoop voor de eindejaarconference start op 1 september 2007. Omdat de voorstellingen steeds snel zijn uitverkocht, wordt tijdens het weekend van 24-25-26 augustus een voorverkoop georganiseerd in Gent, Hasselt, Antwerpen en Oostende.

Al voor de 16de keer op rij brengt Geert Hoste zijn humoristisch jaarverslag. Van 7 november tot en met 30 december treedt hij op in de Capitole in Gent, de Grenslandhallen in Hasselt, de Arenbergschouwburg in Antwerpen, het Kursaal te Oostende, C.C. Scharpoord in Knokke en het Concertgebouw in Brugge. De laatste twee voorstellingen vinden plaats op 29 en 30 december. Dan speelt Geert Hoste opnieuw in de Henri Lebœufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Na het grote succes vorig jaar in het Paleis voor Schone Kunsten - meer dan 4000 Vlamingen zakten af naar Bozar om de voorstellingen bij te wonen - besliste VRT op uitnodiging van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering om de tv-opnames van de eindejaarsconference van dit jaar in het PSK te doen.

“De markt is mooi verdeeld: ik breng mijn eindejaarsconference in Brussel en Vlaanderen, en voor humor in Wallonië zorgt Yves Leterme”, knipoogt de conferencier. “Het zal nu de 15de keer zijn dat VRT op nieuwjaarsdag uitpakt met mijn conference, deze keer opgenomen in Brussel. Dit betekent evenwel niet dat ik Antwerpen in de steek laat. Integendeel. Ik heb namelijk nog iets speciaals in petto voor de Scheldestad. Maar meer daarover over een paar weken”, lacht Geert geheimzinnig.

Guy Vanhengel, Brussels Minister, voegt eraan toe: “Geerts eindejaarsconference is het meest succesvolle theaterproduct van Vlaanderen van de voorbije 15 jaar. Geert Hoste kon geen betere plek kiezen dan Brussel om zijn nieuwe voorstelling te laten opnemen voor televisie: de Brusselaars kunnen goed met zichzelf lachen. Het kan ook geen kwaad dat Brussel zo nog eens op de Vlaamse beeldbuis komt met iets anders dan kommer en kwel. Trouwens, veel Vlamingen beseffen het misschien niet: maar het is een enorme prestatie om de 2000 zitplaatsen in de Henri Lebœufzaal twee avonden te vullen met een Nederlandstalig publiek. Dat lukt zelfs het Franstalig politiek cabaret Soi Belge et tais-toi niet.”

De officiële ticketverkoop start op 1 september. Naar jaarlijkse gewoonte wordt een voorverkoop georganiseerd in
· Capitole Gent: vrijdag 24 augustus van 16u tot 20u
· Grenslandhallen Hasselt: zaterdag 25 augustus van 9u tot 12u
· Arenbergschouwburg Antwerpen: zaterdag 25 augustus van 14u tot 17u
· Kursaal Oostende: zondag 26 augustus van 14u tot 17u.

Geert Hoste (1960) schreef, regisseerde en speelde 16 eindejaarsconférences. In 2006 woonden ruim 50.000 mensen zijn voorstellingen bij en stemden bijna 1,2 miljoen Vlamingen op 1 januari af om op één de conference op het scherm te bekijken. Het was meteen één van de best bekeken televisieprogramma’s van het jaar.
www.geerthoste.be


Noot voor de fotoredactie
1. De persfoto is in hoge resolutie te downloaden via www.geerthoste.be/pers.
2. Foto-opportuniteit aan de voorverkooplocaties
Bij de voorverkoop vorig jaar stonden op straat lange rijen cabaretfans voor de deuren van de theaters in Antwerpen, Hasselt en Gent. Ook dit jaar wordt hetzelfde fotogenieke fenomeen verwacht.

Geert Hoste steunt Amnesty International Vlaanderen


Overzicht Tourkalender

November 2007
Wo 7 Knokke
Do 8 Knokke
Vr 9 Knokke
Za 10 Gent
Zo 11 Gent
Do 15 Oostende
Vr 16 Oostende
Za 17 Oostende
Zo 18 Gent
Do 22 Brugge
Vr 23 Gent
Za 24 Gent
Do 29 Hasselt
Vr 30 Hasselt

December 2007
Za 1 Antwerpen
Zo 2 Antwerpen
Do 6 Antwerpen
Vr 7 Antwerpen
Za 8 Gent
Do 13 Antwerpen
Vr 14 Antwerpen
Za 15 Antwerpen
Zo 16 Antwerpen
Do 20 Antwerpen
Vr 21 Antwerpen
Za 22 Antwerpen
Zo 23 Antwerpen
Do 27 Antwerpen
Vr 28 Antwerpen
Za 29 Brussel
Zo 30 Brussel