EXQI en INDI bundelen hun krachten op de Cultuurmarkt 2007 in Antwerpen

Eurocam Media Center, Lint - 20 augustus 2007 • EXQI, de cultuurzender voor Vlaanderen, zal samen met het digitale televisieplatform INDI op 26 augustus aanwezig zijn op de Cultuurmarkt 2007 in Antwerpen. Het is niet de eerste keer dat beide partners, die het uitdragen van cultuur in Vlaanderen een zeer warm hart toedragen, samenwerken. Door hun aanwezigheid willen zowel INDI als EXQI doelgericht aan de bezoekers van dit culturele zomerevenement laten zien wat ze het voorbije jaar zoal op antenne hebben gebracht.

Op 26 augustus zal het publiek op de gemeenschappelijke stand van EXQI en INDI op de Cultuurmarkt (www.cultuurmarkt.be) niet alleen beelden van cultuurprogramma’s in HDTV-kwaliteit kunnen bekijken. Daarnaast valt er nog heel wat interessants te rapen, want om de twee uur zal iemand uit het publiek een HDTV-recorder winnen met daarbij een gratis jaarabonnement op EXQI.

Verder kondigt INDI op de Cultuurmarkt 2007 een nieuwe promotie aan: de digitale HDTV-boxen die ter plaatse verkocht worden, worden gratis geleverd en geplaatst. INDI zal trouwens van de gelegenheid gebruik maken om een grootschalige tevredenheidsenquête uit te voeren.

Een reportageploeg van EXQI zal een uitgebreid verslag maken van de activiteiten op en rond de Antwerpse Grote Markt. Het programma waar zowel deelnemers als bezoekers aan het woord zullen komen, zal daarna op de cultuurzender worden uitgezonden.
* * *
EXQI, de cultuurzender voor Vlaanderen, is een initiatief van de HDTV-omroep Euro1080, die deel uitmaakt van de beursgenoteerde Alfacam Group (Euronext Brussels: ALFA). De zender startte zijn uitzendingen op 1 oktober 2006 en is de eerste van een hele reeks cultuurzenders voor verschillende taalgebieden in Europa. EXQI Vlaanderen is o.a. te bekijken in HD via INDI. INDI, het digitale platform van de zuivere Vlaamse kabelmaatschappijen (Integan, Interelectra, PBE en WVEM) bedient één derde van de Vlaamse kabelmarkt of ongeveer 800.000 gezinnen.

www.cultuurzender.be

www.in-di.be