Alle VLM Airlines-vluchten van dinsdag zijn volgeboekt

Antwerpen, 19 mei 2008 – De 24-urenstaking bij de NMBS morgen treft niet enkel de Belgische treinreizigers. Ook wie zich morgen naar Londen moet verplaatsen kan de trein niet nemen. VLM Airlines stelde dit weekend een stormloop vast op de nog resterende plaatsen aan boord van de toestellen op de lijnen Brussel-London City en Antwerpen-London City. Alle vluchten voor morgen zijn nu volgeboekt.

VLM Airlines helpt een heleboel reizigers, die morgen met de trein naar Londen zouden reizen, om alsnog in de Britse hoofdstad te geraken. De treinstaking bij de NMBS treft immers niet alleen het binnenlands verkeer. De Eurostar-klanten blijven ook in de kou staan. Daarom namen heel wat mensen het zekere voor het onzekere en boekten ze een vlucht naar de meest comfortabele stadsluchthaven van Londen.

Johan Vanneste, CEO van VLM Airlines, zei: “Dankzij de korte reisduur en de uiterst vlotte check-inprocedures zullen de reizigers die met ons vliegen zelfs sneller in het hartje van Londen geraken dan met de trein het geval zou geweest zijn. Bij VLM Airlines stelden wij dit weekend dan ook vast dat de online verkoop van tickets op de lijnen Antwerpen-London City en Brussel-London City hoge toppen scheerde”.

De vluchten naar London City Airport worden uitgevoerd met toestellen van het type Fokker-50. Deze vliegtuigen scoren bijzonder goed op vlak van milieuvriendelijkheid: per landing- en opstijgcyclus (LTO cycle) stoten ze tot 6 keer minder CO2 uit dan een Boeing 737 of een Airbus 320. De F50 produceert slechts 91,6 gram CO2 per stoel per kilometer, wat minder is dan een Smart tweezits-auto.
- Einde -
VLM Airlines werd opgericht in 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Groningen (via Amsterdam), het eiland Man, Jersey, Luxemburg, Manchester, en Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam wordt er dagelijks naar Hamburg en Manchester gevlogen. Daarnaast worden ook rechtstreekse vluchten uitgevoerd tussen Antwerpen en Manchester en tussen Amsterdam en Groningen. Tijdens de zomermaanden vliegt VLM Airlines van Rotterdam naar Guernsey en Jersey. De luchtvaartmaatschappij voert ook chartervluchten uit naar tal van Europese steden.

In 2007 boekte VLM Airlines voor de tiende keer op rij winst. De luchtvaartmaatschappij telt 450 medewerkers en beschikt over een vloot van 18 Fokker-50’s. In 2007 vervoerde VLM Airlines 745.000 passagiers, m.a.w. 9% meer dan het jaar voordien. In december 2007 werd VLM Airlines overgenomen door Air France-KLM Group.
www.flyvlm.com