Eizeringen heeft zijn eigen dorpswebsite

3 december 2007 - Sinds 1 december 2007 heeft ook Eizeringen, dat eigenlijk vóór de fusie van 1976 zelfs geen aparte gemeente was maar tot Sint-Kwintens-Lennik behoorde, een eigen webstek. Op de site treft men informatie aan omtrent de geschiedenis, de laatste nieuwtjes, leven en werken in Eizeringen, een activiteitenkalender, heel wat beeldmateriaal en zelfs oude sagen en legenden. Op 6 december a.s. brengt de Sint via Eizeringen.be zelfs een cadeautje voor alle Eizeringenaren en op 8 december wordt zelfs een dorpsblog toegevoegd.

Eizeringen is altijd al een speciaal geval geweest. Het was nooit een afzonderlijke gemeente, zelfs niet voor de fusie van 1976. Haast onooglijk verscholen tussen de Pajottenlandse heuvels, doorkruist door een oude Romeinse heirbaan en een drukke pendelaarsas tussen Brussel en Ninove, maar wel met een eigen dialect, dat duidelijk verschillend is van de rest van Groot-Lennik. En vanaf nu ook met een eigen identiteit en territorium op het internet.

Eizeringen.be is een initiatief van de communicatiebureaus Hye Communicatie (dat instaat voor de coördinatie en advertentiewerving) en Panneels & Partners, dat de persrelaties van Eizeringen.be verzorgt. De redactie van Eizeringen.be bestaat uit inwoners van Eizeringen.

“Het succes zal grotendeels afhangen van de participatie van de inwoners van Eizeringen zelf. De bezoekersaantallen de eerste twee dagen zijn alvast beter dan verwacht en groeien gestaag. Ook de eerste nieuwtjes en extra beeldmateriaal lopen nu binnen. Het is uiteindelijk de bedoeling om één groot informatiecentrum over Eizeringen op het internet uit te bouwen”, aldus woordvoerder Yves Panneels.

Sinterklaasgeschenk
Op 6 december krijgen alle Eizeringenaren trouwens een geschenkje via Eizeringen.be. Twee dagen later gaat er zelfs een dorpsblog online.

Wie wil meewerken aan de site of wie informatie wil bezorgen om te publiceren op Eizeringen.be kan altijd terecht via redactie@eizeringen.be.