“Fons de coiffeur” opnieuw te zien in VRT’s “1000 zonnen en garnalen”

27 augustus 2006 - Uit goede bron werd vernomen dat donderdag aanstaande, 31 augustus, de reportage rond Alfons Straetmans uit Roosdaal wordt heruitgezonden als één van de beste items uit de afleveringen van 1000 Zonnen en Garnalen van deze zomer. Fons is reeds 45 jaar haarkapper in Pamel. Hij is echter vooral gekend om zijn acrobatieën op de fiets en zijn speciale tweewielers, zoals zijn rijdende kinderboerderij.

Fons figureert samen met Raymond, zijn belastingcontroleur, in de 1000 zonnen en garnalen-item “Ik kwam ooit eens op tv”. Op 5 januari 1971 maakte Jan Van Rompaey een reportage rond “Fons de Coiffeur” voor het BRT-programma Echo. Toen werd nagegaan hoe het kwam dat een kapper uit Roosdaal zoveel succes oogstte met zijn acrobatieën op de fiets.

Adieu wielerprofcarriere
Van 1955 tot 1960 was Fons namelijk een begenadigd wielrenner. Zijn droom was om zelfs prof te worden. Maar in 1960 knalde Fons tegen een plots opengaande autodeur aan. Hij liep verscheidene breuken op en moest noodgedwongen de wielersport definitief vaarwel zeggen.

Daarop volgde Fons een kappersopleiding en sindsdien is hij gekend als de “coiffeur op de velo”. Fons is immers niet alleen in staat om op de rollen knappe acrobatieën uit te voeren, hij kan zelfs al “surplacend” het haar knippen van zijn klanten. Ondertussen draagt hij gedichtjes voor die telkens weer een glimlach toveren op het gezicht van zijn toehoorders.

Fons kwam reeds ettelijke malen op televisie (hij won o.a. de Gong Show) maar bovenal is hij een graag geziene figuur die volwassenen en kinderen weet te entertainen op braderijen, jaarmarkten en andere volksfeesten.

Gegevens: 1000 zonnen en garnalen op “één”, VRT, 31 augustus 2006
Contactgegevens van Alfons Straetmans: tel. 054 333 797