SkyEurope bestelde vijf nieuwe Boeings 737-700

18 april 2007 – De lagetarievencarrier SkyEurope Airlines kondigde aan dat het aantal bestellingen voor 737-700-vliegtuigen steeg tot 26 door de omzetting van vijf aankoopopties in vaste orders. De bestelling heeft een cataloguswaarde van USD 295 miljoen.

SkyEurope heeft op dit ogenblik 26 nieuwe Boeings 737-700 besteld door middel van leasecontracten of directe aankoopovereenkomsten. Tien ervan vliegen nu reeds in de kleuren van SkyEurope. “Wij spelen een pioniersrol in Centraal-Europa en wij kozen om met Boeing-toestellen te vliegen omdat dit vliegtuigtype een ijzersterke reputatie heeft onder lagekostenmaatschappijen”, aldus Christian Mandl, CEO van SkyEurope Airlines. “Nu hebben we met onze Boeings 737-700, één van de jongste vloten van Europa, die bovendien brandstofbesparend, kostenefficiënt en milieuvriendelijk zijn.”

In Centraal- en Oost-Europa zullen er de komende jaren bestellingen geplaatst worden voor circa 500 vliegtuigen. De toestellen met een middengang zullen meer dan ¾ van de totale vraag uitmaken. “Het low-cost model heeft betrouwbare en zuinige vliegtuigen nodig. De Next-Generation 737 is marktleider inzake technische betrouwbaarheid op beide vlakken”, zei Marlin Dailey, vice president Sales, Europe & Central Asia van Boeing Commercial Airplanes. “Met de flexibele en betrouwbare 737-700, is SkyEurope goed geplaatst om de groeiperspectieven voor het netwerk van SkyEurope te verwezenlijken.”

SkyEurope heeft zijn toestellen uitgerust met winglets (2,4 meter vleugeltipverlengingen) die het brandstofverbruik doen dalen met 4% en die de actieradius van de 737-700 vergroot. Deze prestatieverbeterende winglets houden het brandstofverbruik lager en doen de onderhoudskosten dalen omdat de motoren minder snel verslijten. Ze dragen ook bij tot lagere geluidswaarden bij het opstijgen dankzij de lagere thrust. De Next Generation 737-familie is 10 jaar voor op zijn tijd en vliegt hoger, sneller en verder dan zijn concurrenten.

SkyEurope vliegt sinds eind maart vanuit Brussels Airport naar Krakau, Praag, Boedapest en Wenen. De low cost carrier, die in september 2001 werd opgericht door de Belgen Christian Mandl en Alain Skowronek, beschikt over een vloot van 14 gloednieuwe Boeings 737-700. Het netwerk van SkyEurope bestaat uit 92 routes naar 39 bestemmingen in 19 Europese landen. In 2006 vervoerde SkyEurope 2,75 miljoen passagiers.