SkyEurope organiseert de allereerste speeddating aan boord van een 737

Wereldprimeur SkyDate op de lijn Brussel-Wenen
11 juni 2007 – Op woensdag 27 juni 2007 wordt aan boord van een vliegtuig van de low cost carrier SkyEurope een speeddating-event georganiseerd. 50 vrijgezellen zullen tijdens een vlucht van Brussel naar Wenen met elkaar kunnen kennismaken volgens het klassieke speeddating-concept: korte maar efficiënte ontmoetingen tussen singles, die vijf minuten de tijd krijgen om het beste van zichzelf te geven vooraleer naar een volgende vrijgezel door te schuiven. Het is de eerste keer in de luchtvaartgeschiedenis dat een dergelijk evenement wordt georganiseerd in een vliegtuig.

De SkyDate-première vindt plaats op woensdag 27 juni 2007. Om 9u10 stijgt een Boeing 737-700NG van SkyEurope op van Brussels Airport met bestemming Wenen. Aan het evenement kunnen 25 heren en 25 vrouwen tussen 25 en 35 jaar deelnemen.

De deelnemers krijgen gereserveerde plaatsen in het vliegtuig. De dames krijgen een vast zetelnummer, terwijl de heren plaatsnemen in de zetel waarvan het eerste nummer staat aangegeven op hun SkyDate flight-card. De ontmoeting kan dan beginnen. Na 5 minuten wordt een signaal gegeven. De heren wisselen van plaats en de tweede ronde kan beginnen. Zo gaat het verder tot alle deelnemers de 10 SkyDaters hebben ontmoet hebt, die op hun flight-card staan aangegeven.

Bij aankomst in de Oostenrijkse hoofdstad wacht een gids van de Weense Dienst voor Toerisme de deelnemers op om hen in de stad rond te leiden. ‘s Namiddags worden de deelnemers naar hun hotel gebracht, waar in ieders kamer een enveloppe met de resultaten van de SkyDate klaarligt: wie wil wie beter leren kennen? Wanneer twee singles aangegeven hebben mekaar te willen terugzien, vinden ze elkaars contactgegevens in de enveloppe. De rest van de namiddag is er tijd om rond te kuieren, te gaan shoppen of een stukje cultuur mee te pikken in de stad van Mozart en Strauss. ‘s Avonds biedt SkyEurope nog een gezellige drink aan in een trendy loungebar.

Aantrekkelijk concept
SkyEurope is de allereerste luchtvaartmaatschappij die een dergelijk event organiseert aan boord van een vliegtuig. Karim Makhlouf, commercieel directeur van SkyEurope, legt uit: “Zowat 20 jaar geleden waren er maar twee soorten passagiers: de zakenreizigers en de toeristen. Dankzij de low cost carriers, die vliegen betaalbaar maakten, kwam er een derde categorie bij, nl. Die van de reizigers die vaker vrienden en familieleden gaan bezoeken. SkyEurope gaat nu nog een stap verder. Onze carrier wil zelfs in het vliegtuig mensen dichter bij elkaar brengen in een originele, ontspannen sfeer. Net daarom past dit SkyDate-concept perfect in onze positionering als stijlvolle en aantrekkelijke lagetarievenmaatschappij.”

De deelnameprijs bedraagt 95 EUR per persoon, inclusief de heen- en terugvlucht met SkyEurope, de luchthaventaksen, de stadsrondleiding, de overnachting in een 4-sterrenhotel en het vervoer tussen de luchthaven van Wenen en het hotel inbegrepen.

Dit SkyDate-event wordt georganiseerd door o.a. EasyDate-organisator Bart Van Orshoven. De vluchten worden aangeboden door SkyEurope. Verder werken ook de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme, de toeristische dienst van de stad Wenen en het IT-bedrijf No Nonxense mee aan het project.
www.skydate.be

* * *

SkyEurope vliegt sinds eind maart vanuit Brussels Airport naar Krakau, Praag, Boedapest en Wenen. De low cost carrier, die in september 2001 werd opgericht door de Belgen Christian Mandl en Alain Skowronek, beschikt over een vloot van 14 gloednieuwe Boeings 737-700 Next Generation. Tegen 2011 zal de vloot 32 Boeing 737-700NG tellen. Het netwerk van SkyEurope bestaat uit 92 routes naar 39 bestemmingen in 19 Europese landen. SkyEurope vervoert jaarlijks ruim 3 miljoen passagiers. Het bedrijf stelt 850 mensen tewerk en is sinds 27 september 2005 genoteerd op de beurzen van Warschau en Wenen.