Met SkyEurope naar popconcerten in Wenen, Boedapest, Praag en Krakau

18 juni 2007 – Tussen juni en augustus vinden er vele internationale popconcerten plaats in bestemmingen waar de lagekostenmaatschappij SkyEurope op vliegt. Sterren als Justin Timberlake, Beyoncé en George Michael treden op in Wenen, Boedapest of Praag. Ook de Rolling Stones geven een concert op 20 juli in Boedapest. Naast deze popconcerten vindt in Boedapest het jaarlijkse muziekspektakel Sziget Festival plaats tussen 8 en 15 augustus. Met low cost carrier SkyEurope kan men betaalbaar naar deze concerten en festivals.

George Michael en Metallica in Wenen
In Wenen vindt voor de 24ste keer het Danube Island festival (www.donauinselfest.at ) plaats van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni . De toegang tot dit groot popfestival is gratis. Metallica treedt op in de Weense Rotundenplatz op donderdag 5 juli en George Michael op vrijdag 13 juli op het Donauinsel.

Sziget Festival in Boedapest
Van 8 tot 15 augustus vindt voor de 15e keer het Sziget Festival (www.szigetfestival.com ) plaats op het eiland Óbuda in het centrum van Boedapest. Wederom met een zeer gevarieerd programma en zo’n 60 podia. Naast muziek is er dans, theater, sport en meer.

Rolling Stones in Boedapest
Op vrijdag 20 juli treden de Rolling Stones op in het Puskas Ference Stadium in Boedapest. In het Slaski Stadion staan de Red Hot Chilli Peppers 3 juli op het programma.

Genesis in Praag
In de Tsjechische hoofdstad Praag treden Genesis op in het Strahov Football Stadium op woensdag 20 juni, The Chemical Brothers op vrijdag 10 augustus in de Sport Hall en Paul van Dyk op vrijdag 14 september in de T-Mobile Arena.

Red Hot Chili Peppers in Polen
Genesis en de Red Hot Chili Peppers zijn respectievelijk op 21 juni 3 juli te gast in Stadion Slaski in Chorzów, op 3 uur rijden van Krakau.

* * *

SkyEurope vliegt sinds eind maart vanuit Brussels Airport naar Krakau, Praag, Boedapest en Wenen. De low cost carrier, die in september 2001 werd opgericht door de Belgen Christian Mandl en Alain Skowronek, beschikt over een vloot van 14 gloednieuwe Boeings 737. Tegen 2011 zal de vloot 32 Boeing 737-700NG tellen. Het netwerk van SkyEurope bestaat uit 92 routes naar 39 bestemmingen in 19 Europese landen. SkyEurope vervoert jaarlijks ruim 3 miljoen passagiers.