SkyEurope introduceert internet check-in in Brussels Airport

28 augustus 2007 – SkyEurope biedt al zijn passagiers die vertrekken vanuit Brussels Airport een nieuwe service aan: internet check-in. Deze nieuwe dienst biedt passagiers de mogelijkheid om in te checken van thuis uit vanaf 48 uur voor vertrek. Daardoor moeten ze niet aanschuiven aan de check-inbalies op de luchthaven. De internet check-in wordt afgesloten vier uur voor het voorziene vertrek van de vlucht.

De internet check-in is helemaal gratis. De reiziger dient enkel zijn reservatienummer en e-mailadres in te vullen op het formulier dat beschikbaar is op www.skyeurope.com. Na een paar eenvoudige stappen krijgt de passagier zijn boarding pass toegestuurd, die hij gemakkelijk kan afdrukken. Op de luchthaven kan de passagier meteen doorgaan naar de paspoortcontrole. De volledige procedure voor de internet check-in en een praktische handleiding zijn beschikbaar op de website van SkyEurope.

“SkyEurope is al sinds zijn oprichting pionier op het vlak van technische innovaties. Het internet is een sleutelelement in het concept van SkyEurope,” zegt Karim Makhlouf, commercieel directeur van SkyEurope. Hij voegt eraan toe: “Bij de internetboeking bieden we al extra’s aan zoals vooraf gereserveerde stoelen en reisverzekeringen. De internet check-in is een ander stukje in de puzzel, die van vliegen met SkyEurope een aangename ervaring maakt.”

De internet check-in is beschikbaar voor alle passagiers vanaf 18 jaar die enkel handbagage meenemen en die in het bezit zijn van een identiteitskaart of paspoort van één van de EU-lidstaten. Om gebruik te maken van de internet web check-in heeft men enkel een internetverbinding en een printer nodig om te instapkaart af te drukken.

SkyEurope, de meest aantrekkelijke low cost carrier van Europa, vliegt sinds eind maart vanuit Brussels Airport naar Krakau, Praag, Boedapest en Wenen. De maatschappij beschikt over een vloot van 14 gloednieuwe Boeings 737-700 Next Generation. Tegen 2011 zal de vloot 32 Boeing 737-700NG tellen. Het netwerk van SkyEurope bestaat uit 92 routes naar 39 bestemmingen in 19 Europese landen. SkyEurope vervoert jaarlijks ruim 3 miljoen passagiers. Het bedrijf is sinds 27 september 2005 genoteerd op de beurzen van Warschau en Wenen.