Twee Vlaamse bedrijven spelen sleutelrol in Europees SkyDate-project van low cost carrier SkyEurope

2 november 2007 – Lagetarievenmaatschappij SkyEurope Airlines heeft twee Vlaamse bedrijven onder de arm genomen om de communicatie te verzorgen rond het SkyDate-project dat in verschillende Europese landen wordt georganiseerd. Het Mechelse IT-dienstverleningsbedrijf NoNonxense stond in voor het ontwerp van de website en ontwikkeling van een krachtig en gebruiksvriendelijk softwarepakket dat speciaal werd ontwikkeld voor speeddating-activiteiten. Aan het communicatieadviesbureau Panneels & Partners werd gevraagd om de communicatie op Europees niveau te coördineren. Het SkyDate-project, dat start op 6 november a.s. met een vlucht van Brussel naar Wenen, strekt zich uit over niet minder dan 8 Europese landen.

No Nonxense en Panneels & Partners waren al betrokken bij de wereldpremiere van SkyDate op 27 juni 2007. Het grote succes van de eerste editie spoorde SkyEurope aan om in november 2007 zeven SkyDates te organiseren van België, Nederland, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal en Italië naar Oostenrijk of Tsjechië.

Eerste SkyDates vanuit Brussels AirportEen SkyDate is een speeddating-formule aan boord van een vliegtuig. Aanstaande dinsdag (6 november) vindt de eerste vlucht plaats, nl. van Brussel naar Wenen. Alle plaatsen voor dames zijn reeds ingenomen, er zijn nog wel enkele plaatsen voor heren beschikbaar. Op 8 november vindt een tweede SkyDate-activiteit plaats, opnieuw van Brussel naar de Oostenrijkse hoofdstad, maar dan wel gericht op veertigers en vijftigers. Voor die vlucht zijn nog plaatsen beschikbaar.

De website, die door No Nonxense werd ontwikkeld, speelt een cruciale rol in de communicatiestrategie voor SkyDate. Filip Van Reeth, zaakvoerder van No Nonxense, legt uit: "De website, die in zes talen beschikbaar is, kan via verschillende nationale domeinnamen worden bereikt. Skydate.eu leidt de bezoeker naar het overkoepelende pan-Europese deel van de webstek, waar de bezoekers niet alleen de nodige informatie betreffende SkyDate kunnen terugvinden, maar ook hun plaatsen kunnen reserveren. Daarnaast hebben wij voor SkyDate ook een gebruiksvriendelijke softwaretoepassing gemaakt, die de organisatoren in staat stelt om de administratieve opvolging van de deelnemers en de verwerking van de speeddatingresultaten vlot te laten verlopen".

Panneels & Partners staat in voor de coördinatie van de communicatieactiviteiten in de verschillende Europese landen die bij het project betrokken zijn. Yves Panneels, managing partner van het Panneels & Partners, verklaart: "Ons bureau werd aangezocht omdat wij de nodige expertise in huis hebben om een dergelijk project in meerdere talen te begeleiden. Ook de benadering van de pers moet in ieder land op een specifieke manier gebeuren. Toen we met het project startten in de lente van dit jaar, konden wij niet vermoeden dat een half jaar later al vanuit verschillende Europese landen SkyDates zouden worden georganiseerd. Waarschijnlijk blijft SkyDate niet enkel tot Europa alleen beperkt, want op dit ogenblik zijn we in contact met een paar Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen die binnen de VS ook speeddatings willen organiseren aan boord van hun vliegtuigen".
www.skydate.be
www.skydate.eu

Over NoNonxense
Het grafische communicatiebureau No Nonxense ontwikkelt interactieve websites, grafische huisstijlen en databasetoepassingen. Daarnaast levert het bedrijf uit Mechelen internet totaaloplossingen en allerhande drukwerken. No Nonxense is lid van kwaliteitsbewaker FeWeb, de federatie van Webontwikkelaars.
www.nono.be

Over Panneels & Partners
Het communicatieadviesbureau Panneels & Partners is gespecialiseerd in mediarelaties en reputatiemanagement. Panneels & Partners geeft strategisch communicatieadvies, ontwikkelt creatieve PR-oplossingen en organiseert communicatietrainingen en workshops, die gericht zijn op het bouwen, verdedigen en versterken van reputaties van ondernemingen, non-profitorganisaties en bekende personen.
www.panneels.com