Air France, Cityjet en VLM Airlines openen een nieuwe luchtlijn tussen London City Airport en Nantes

Antwerpen, 26 maart 2009 – Op 27 april 2009 gaat Air France, in samenwerking met haar dochterondernemingen CityJet en VLM Airlines, van start met een nieuwe lijndienst tussen London City Airport en het Franse Nantes. De vluchten worden uitgevoerd met de Fokker 50-turboprops van VLM Airlines. De vluchtduur bedraagt ca. 100-minuten. Van 13 juni tot 6 september wordt trouwens tijdens het weekend aan het vluchtschema een extra frequentie met een Avro RJ85 van CityJet toegevoegd.

Ik ben bijzonder opgetogen met de opening van deze nieuwe lijn. Nu kunnen wij onze passagiers vanuit London City Airport nog een bestemming extra aanbieden. Deze verbinding tussen hartje Londen en het Westen van Frankrijk is bijzonder waardevol voor zowel zakenreizigers als toeristen. De vluchturen werden immers zo getimed dat onze reizigers gemakkelijk een volledige dag kunnen doorbrengen in beide steden”, aldus Johan Vanneste, CEO van VLM Airlines.

Hij voegde eraan toe: “Bovendien zullen de passagiers genieten van de voordelen verbonden aan Flying Blue, het getrouwheidsprogramma van Air France – KLM.

Uurregeling (in locale tijd)
London City Airport – Nantes
Vertrek 08u25 – aankomst 11u10 (op weekdagen en zaterdagen)
Vertrek 17u45 – aankomst 20u30 (op weekdagen en zondagen)
Nantes – London City Airport
Vertrek 07u45 – aankomst 08u30 (op weekdagen en zaterdagen)
Vertrek 17u30 – aankomst 18u15 (op weekdagen en zondagen)

- Einde bericht -

Omtrent CityJet, Air France en VLM Airlines
VLM Airlines maakt sinds december 2007 deel uit van de Air France – KLM Groep. Door het afstemmen van de activiteiten van VLM Airlines met die van CityJet, een ander lid van de Air France – KLM Groep, willen de twee luchtvaartmaatschappijen de voor de hand liggende keuze worden voor zakenreizigers van en naar hartje Londen. Beide maatschappijen voeren samen zo’n 700 vluchten per week uit vanop 18 luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en op het Europese vasteland.
VLM Airlines en CityJet vliegen van London City Airport naar Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Dublin, Dundee, Edinburgh, Eindhoven, het eiland Man, Jersey, Luxemburg, Manchester, Nantes, Nice, Parijs, Rotterdam en Straatsburg. VLM Airlines voert ook chartervluchten uit en biedt directe vluchten aan vanuit zowel Antwerpen als Rotterdam naar Manchester, van Rotterdam naar Hamburg en Jersey, en van Antwerpen naar Frankfurt.

CityJet is een 100% dochter van Air France en heeft zijn hoofdkwartier in het Ierse Dublin. Recent sleepte de luchtvaartmaatschappij nog de zilveren "Airline of the Year 2008/9" award van de European Regions Airline Association in de wacht.

Air France maakt deel uit van de Air France – KLM Groep en is tevens stichtend lid van SkyTeam, de wereldomvattende luchtvaartalliantie die wereldwijde diensten aanbiedt aan haar klanten.

www.flyvlm.com