Seabourn neemt ultraluxueus cruiseschip in gebruik in juni 2009


19 mei 2009 - Vanmorgen meerde de Seabourn Pride aan in de haven van Oostende. Op dit ogenblik telt de vloot van The Yachts of Seabourn drie luxecruiseschepen (Pride, Legend en Spirit), maar daar komt binnenkort verandering in. Tegen 2011 zal de vloot zelfs verdubbelen. In juni 2009 wordt de Odyssey in gebruik genomen. Dit luxecruiseyacht is driemaal zo groot en kan tweemaal zoveel gasten vervoeren als de Pride. Het is zes jaar geleden dat een luxerederij nog een schip in de vaart nam.


De Seabourn Odyssey is het eerste uit een reeks van drie nieuwe majestueuze schepen. Hiermee zal de vloot van The Yachts of Seabourn tegen 2011 verdubbelen. Volgend jaar komt de Sojourn erbij en in 2011 wordt nog een luxeschip in de vaart genomen.

Op 24 juni licht de Odyssey, onder bevel van de Noorse kapitein Karlo Buer, het anker in Venetië voor haar 14 dagen durende maiden voyage naar Istanboel. Het schip reist via de Kroatische kust naar de Griekse eilanden Mykonos, Santorini, Rhodos en Mylos. Later dit jaar vaart de Odyssey naar de Zwarte Zee en het Oostelijke deel van de Middellandse Zee. Daarna zet het schip koers naar de zonovergoten Caribische eilanden. In 2010 maakt de Seabourn Odyssey zijn eerste wereldreis.

De Seabourn Odyssey werd getekend door de Noorse designers Yran & Storbraaten en kostte 250 miljoen dollar. Het luxecruiseyacht weegt 32.000 ton en telt 225 suites van 24 tot 121 vierkante meter. Voorts zijn er vier restaurants, zes lounges en bars, een zwembad met grote ligweide, een spectaculair dubbeldek en een wellnesscenter dat zich uitstrekt over twee dekken. Alle suites hebben zicht op zee en meer dan 90% heeft zelfs een eigen balkon.

Aan boord van het schip wordt een hoog niveau van persoonlijke service geleverd. De gasten kunnen er genieten van de befaamde Seabourn all-inclusive-formule, waarbij zelfs kaviaar en champagne gratis is. De aandacht voor details en de ontspannen sfeer treft men normaliter alleen aan op een privé-jacht.
www.seabourn.be

Informatie: Seabourn Benelux, tel: 03 313 60 79

Seabourn OdysseyIngebruikname: juni 2009
Design: Yran & Storbraaten (Noorwegen)
Kostprijs: 250 miljoen dollar
Gewicht: 32.000 ton
Aantal bemanningsleden: 330
Aantal passagiers: 450


Feiten en cijfers:

  • 11 passagiersdekken, waarvan 7 met luxesuites
  • 225 luxesuites met zeezicht van 24 tot zelfs 121 m²
  • 90% van de suites heeft een eigen balkon
  • 23 penthouses met een oppervlakte van 41 m²
  • 5 ownersuite van meer dan 90 m² (inclusief terras)
  • 4 grand suites
  • Alle suites beschikken over een marmeren badkamer met aparte douche en bad, persoonlijk opgevulde minibar en flatscreen-TV

Het leven aan boord:

Men kan op vier verschillende plaatsen uit eten gaan: The Restaurant, Restaurant II, Veranda Café en Patio Grill. In The Restaurant, dat ideaal is om uitgebreid te dineren, worden de menu’s samengesteld door Charlie Palmer. Het Veranda Café is zeer geschikt voor informele diners. Men kan er genieten van typische, regionale keukens. In Restaurant II is er nouvelle cuisine en tenslotte kan men in de Patio Grill bij het zwembad terecht voor pizza’s en gegrilde gerechten.

Het schip telt zes bars: de Grand Salon met eigen dance-band, de Club met een pianist, de Sky Bar die uitkijkt op het centrale buitengedeelte, de Patio Bar voor alfresco avonden en de Coffee Bar. De wijnen, sterke dranken en champagne, die in de bars worden geserveerd, zijn inbegrepen in de prijs van de cruise.

Het centrale Seabourn Square is het hart van het schip. Je vindt er de tourdesks, het internetcentrum, de bibliotheek, vele boetiekjes en de conciërge.

De zonneterrassen bevinden zich op dek 11, het hoogste punt van het schip.

De Marina is een teakplatform van waaruit de gasten gratis kunnen waterskiën achter een speedboat, of plezier maken op een opblaasbare banaanboot of kajak.

Wellness-mogelijkheden: De Seaborn Odyssey beschikt over aromatische stoombaden, een thalassozwembad, een Finse sauna, binnen- en buiten-behandelingkamers, en fitnessruimtes. Op dek 5 en 8 zijn er zwembaden en op dek 7 whirlpools.

The Yachts of Seabourn is lid van de World's Leading Cruise Lines, waartoe ook Carnival Cruise Lines, Holland America Line, Princess Cruises, Cunard Line en Costa Cruises behoren. The Yachts of Seabourn is een merk van Carnival Corporation and PLC (NYSE / LSE: CCL en NYSE: CUK). The Yachts of Seabourn steunt the Ocean Conservation & Tourism Alliance, die als doel heeft om de bescherming van de zee te promoten.
www.seabourn.beNieuwe bestemmingen en wereldcruises

2010-2011 is het meest uitgebreide en gevarieerde jaar in de geschiedenis van The Yachts of Seabourn. Seabourn pakt niet alleen uit met zijn eerste wereldcruise maar biedt nu ook al mooie reizen aan met de gloednieuwe Odyssey en zelfs de Sojourn, waarvan nu reeds segmenten in 2011 kunnen geboekt worden. De Seabourn Pride zal in 2010 het hele jaar in Aziatische wateren vertoeven. De brochure 2010-2011 is reeds verkrijgbaar. Een overzicht van de mogelijkheden en promoties met de Pride, Legend, Spirit en de Odyssey is beschikbaar op www.seabourn.be.

Doordat de huidige vloot van 3 luxecruiseschepen in juni 2009 wordt uitgebreid met de Odyssey en in juni 2010 met de Sojourn, zullen de Seabourn-schepen o.a. aanmeren in exotische oorden, zoals Palopo op Sulawesi, Zanzibar en Madagascar. In 2010-2011 zal Seabourn voor het eerst het hele jaar door in Azië aanwezig zijn en koers zetten naar havens naar zoals het Chinese Dalian, Busan en Inchon (Zuid-Korea), Nagasaki en Kagoshima (Japan) en heel wat Indonesische bestemmingen, waaronder Bali, Borneo, het eiland Komodo en de Karimoenjawa-archipel.

Seabourn zal niet minder dan 44 havens aandoen, die ofwel spiksplinternieuw zijn voor de cruisemaatschappij of waar sinds jaren niet meer werd aangemeerd. Hiertoe behoren o.a. het eiland Jeju, Yeosu en Mokpo (Zuid-Korea), Djupivogur (IJsland), Doha (Qatar), Kuching (Maleisië), Fremantle (Australië), Mayotte (Comoren), Sir Bani Yas (Verenigde Arabische Emiraten), Manama (Bahrein), Mangalore (Indië), Muara Port (Brunei), Port Stanley (Falkland Eilanden), Sibenik (Kroatië), Sihanoukville (Cambodja) en Stettin in Polen.

Seabourn keert met de Seabourn Spirit voor het eerst in jaren terug naar Indonesië. Het schip houdt tijdens de ‘Edelstenen van de Javaanse Zee’-cruise halt in Singapore, Kuching en Kota Kinabalu, Java, Bali en het Grote Barriererif, van Singapore tot Darwin. Daarnaast onderneemt de Spirit ook de Spice Islands Holiday rondreis vanuit Singapore. Tijdens de China Journey vaart de Seabourn Pride voor het eerst tussen de Volksrepubliek China People’s Republic en Taiwan. Andere nieuwe Seabourn-routes zijn de ‘China -Korea –Japan Journey’ van Xingang (Beijing) naar Kobe, de ‘Indian Ocean Edens’ van Dubai naar Mahe (Seychellen) en de ‘ Pearls of Arabia’ rondreis vanuit Dubai.

De nieuwe uitgebreide bestemmingendienst biedt de passagiers ook activiteiten aan wal aan zoals de begeleide Seabourn Journeys uitbreidingen naar Bhutan, Kyoto en Tokio, een Afrikaanse safari in Kenia, een vierdaagse Firenze & Venetië reis, en een vijfdaagse Laos en Cambodja reis.

Global Treasures World Cruise
De allereerste wereldcruise van The Yachts of Seabourn vertrekt op 5 januari 2010 in Fort Lauderdale (Florida) en eindigt in Athene. Tijdens de 108-daagse reis met de Seabourn Odyssey worden vijf continenten en meer dan 40 havens aangedaan.

Voor diegenen die de eerste wereldcruise willen meemaken, maar die de hele reis niet aan boord kunnen verblijven, wordt een selectie van drie kortere ‘World Voyages’ aangeboden: een 69-daagse reis van Fort Lauderdale naar Hong Kong, een 53-daagse reis van Los Angeles naar Hong Kong, en een 39-daagse reis van Hongkong naar Athene.

Prijzen voor de 108-daagse World Cruise aan boord van de Seabourn Odyssey starten vanaf EUR 36.330 per persoon (btw en Grand Voyages korting reeds inbegrepen). Cruise alleen en all-inclusive, met inbegrip van fooien, fijne maaltijden, open bar en volledig bevoorrade minibar.

Mythen en legenden van de Griekse eilanden en de Zwarte Zee
Hiertoe behoort onder andere de 14-daagse maiden voyage van de Odyssey van Venetië naar Istanboel van 24 juni 2009. Het schip vaart via de Adriatische Zee, verkent de Dalmatische kust van Kroatië, en brengt een bezoek aan de Griekse eilanden Mykonos, Santorini, Rhodos en het minder bekende Mylos. Later deze zomer zal de Odyssey het Oostelijke gedeelte van de Middellandse Zee en de Zwarte Zee aandoen, als aanloop naar Sochi, het meest Oostelijke punt van de reis.

The Yachtsman’s Caribbean
Deze route omvat baaien en havens die gewoonlijk alleen bezocht worden door kleine privé-jachten, alsook enkele van de grotere eilanden en hun bruisende havens. Saint Martin, Deshaies, Guadeloupe, Mayreau (Grenadine eilanden), Jost van Dyke en de Isles des Saintes staan allemaal op het programma.

Reservaties: Seabourn Benelux, tel: 03 313 60 79, www.seabourn.be