Veronique Puts valt in de prijzen bij belangrijkste Vlaamse kinderboekenprijs

Veronique Puts, de echtgenote van Geert Hoste, is een van de drie laureaten geworden in categorie ‘8-10 jarige lezers’ van De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV). Haar debuut Het Ei met de gouden Gans is een autobiografisch verhaal. De prijsuitreiking vond zondag plaats in Het Paleis voor Schone Kunsten in aanwezigheid van meer dan duizend kinderen.

Het bekroonde verhaal, Het Ei met de gouden Gans vertelt het waar gebeurde verhaal van een opmerkelijke vriendschap tussen een meisje en een gans. Bij de publicatie van Het Ei met de gouden Gans loofden critici reeds Veronique’s oog voor detail en de kinderlijke verwondering waarmee ze haar omgeving kleurt. Er is voor het boek toenemende internationale belangstelling, want uitgevers uit Canada, Duitsland, Frankrijk, Servië, Spanje en Israël tonen interesse in de rechten voor hun taalgebied.

Veronique Puts is heel blij met de erkenning van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen: “Ik was al verrukt toen ik hoorde dat mijn eerste boek op de shortlist stond, maar nu ook bij de eerste drie eindigen is helemaal fantastisch. Deze prijs wordt toegekend door kinderen zelf en dat maakt het wel heel speciaal. Zij kunnen beter dan wie ook beoordelen welke boeken het meest tot hun verbeelding spreken Hun oordeel is mij dus heel veel waard”. De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen telt meer dan 6000 kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar.

Kindermeubilair
Intussen zit de schrijfster-illustrator niet stil: in maart verscheen haar tweede boek Hier is Spits, een prentenboek voor de allerkleinsten. In september wordt op de beurs in Keulen een kindermeubellijn naar ontwerp van Veronique Puts voorgesteld. Op deze uitgebreide collectie bedjes, kasten, commodes en linnengoed, speelt Spits de Muis een hoofdrol.

Veronique Puts (°1964) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda. Naast haar werk als illustrator en columnist voor verschillende kranten en magazines, exposeert zij haar schilderijen, beelden en tekeningen in heel Europa. Ze werkt ook voor reclamebureaus en uitgevers van boeken, cd’s en dvd’s en ontwerpt theater- en televisiedecors. Veronique woont in Antwerpen en houdt niet van ganzenlever en muizenvallen.

www.veroniqueputs.be