CITYJET SCHRAPT VLUCHTEN TUSSEN ANTWERPEN EN FRANKFURT EN LICHT NETWERK GRONDIG DOOR


Bron: Eén - Het journaal - 31/07/2009

31 juli 2009 • VLM Airlines, de luchtvaartmaatschappij die sinds kort CityJet heet, heeft ten gevolge van een grondige evaluatie van zijn netwerk beslist om de lijn Antwerpen - Frankfurt na vrijdag 31 juli 2009 te sluiten. Daarnaast blijkt uit de doorlichting dat, ondanks de moeilijke marktomstandigheden, de routes Antwerpen - London City en Antwerpen - Manchester goed blijven presteren. Beide lijnen staan stevig genoteerd in de top 5 van het globale CityJet-netwerk.

“In tijden van recessie is het van het grootste belang om tijdig te reageren. Dit geldt zowel voor het inspelen op zich aandienende marktopportuniteiten als voor het nemen van minder populaire maatregelen. Snel durven terugkomen op eerder genomen beslissingen is daar een voorbeeld van en maakt nu eenmaal deel uit van gezond ondernemerschap”, aldus Johan Vanneste, CEO van VLM Airlines.

Hij voegde eraan toe: “Hoewel de route naar Frankfurt pas drie maanden geleden aan het netwerk werd toegevoegd, hebben tegenvallende vervoersresultaten ertoe geleid om de lijn te sluiten. Er zijn ook positieve zaken te melden. Rekening houdend met de huidige economische terugval, boeken de twee andere routes vanuit Antwerpen nog steeds goede resultaten. Zowel Antwerpen - London City als Antwerpen - Manchester behoren tot de vijf best presterende CityJet-routes. Op de nieuwe routes vanuit Eindhoven en Nantes naar London City doen het beter dan verwacht.

De sluiting van de route Antwerpen - Frankfurt heeft momenteel geen effect op de tewerkstelling bij VLM Airlines. De passagiers, die een vlucht hebben geboekt voor de periode na 30 juli, krijgen hun ticket volledig terugbetaald.

Op dit ogenblik wordt in nauw overleg met de Air France - KLM Groep gekeken naar de ontwikkeling van nieuwe initiatieven. Sommige daarvan zullen naar alle waarschijnlijkheid al in september (bij de start van het zakenreishoogseizoen) worden bekendgemaakt.

- Einde bericht -

Omtrent CityJet, Air France en VLM Airlines

VLM Airlines en CityJet, twee 100% dochters van Air France, kondigden in mei 2009 aan dat ze voortaan onder één gemeenschappelijke merknaam, nl. CityJet, zullen vliegen. Door het afstemmen van de activiteiten willen de twee regionale luchtvaartmaatschappijen hun positie versterken als de meest voor de hand liggende keuze voor de tijdsbewuste passagier, die op een snelle en comfortabele manier van en naar hartje Londen wil reizen. Samen voeren ze zo’n 600 vluchten per week uit vanop 16 luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en op het Europese vasteland en zijn ze op dit ogenblik goed voor de helft van de vliegtuigbewegingen op London City Airport.

Het huidige CityJet vliegt van London City Airport naar Amsterdam, Antwerpen, Dublin, Dundee, Edinburgh, Eindhoven, Jersey, Luxemburg, Nantes, Parijs, Rotterdam en Straatsburg. De luchtvaartmaatschappij voert ook chartervluchten uit en biedt directe vluchten aan vanuit zowel Antwerpen als Rotterdam naar Manchester en van Rotterdam naar Hamburg en Jersey. Verder worden er dagelijkse vluchten aangeboden van Anwterpen naar Manchester en van Rotterdam naar Manchester en Hamburg.

Recent sleepte CityJet nog de zilveren "Airline of the Year 2008/9" award van de European Regions Airline Association in de wacht.

Air France maakt deel uit van de Air France - KLM Groep en is tevens stichtend lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die wereldwijde diensten aanbiedt aan haar klanten.