Bond zonder Naam plant een Spreukjesbos in Oostende

Ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag lanceert Bond zonder Naam ‘Het jaar van de spreuk’. De kick-off van het feestjaar gebeurt met een heus Spreukjesbos in het Oostendse Leopoldpark. Op zaterdag 19 september wandelt eerste schepen Hilde Veulemans het BZN Spreukjesbos officieel in. Elders in Vlaanderen worden nog vier andere Spreukjesbossen geplant. Tijdens het weekend van 19 en 20 september mag iedereen zijn favoriete spreuk in één van deze bossen hangen.

Op 20 augustus 2009 werd Bond zonder Naam officieel 50 jaar. Al vijf decennia lang is ‘werk maken van waarden’ de kernopdracht van Bond zonder Naam. De beweging is vooral bekend van de spreuken. Toch is Bond zonder Naam meer dan een spreuk. Met 16 sociale projecten op zeven actieterreinen werkt de beweging elke dag aan een hoopvolle toekomst voor Vlaanderen.

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag lanceert Bond zonder Naam ‘Het jaar van de spreuk’. Intussen werden immers meer dan 600 spreuken gepubliceerd, die de aandacht vestigen op de waarden waar de beweging voor staat. Het startschot voor dit feestjaar wordt gegeven met een Spreukjesbos op vijf plaatsen in Vlaanderen, waaronder in het Leopoldpark in Oostende. Eerste schepen Hilde Veulemans wandelt zaterdag 19 september om 14 uur het Spreukjesbos officieel in en hangt er haar eigen favoriete spreuk op.

Iedereen kan zijn favoriete spreuk kiezen op de website www.jaarvandespreuk.be en hem persoonlijk komen hangen in het Spreukjesbos. Wie deelneemt maakt bovendien elke week kans op een Bongo cadeaubon.

De vier andere BZN Spreukjesbossen staan op het Astridplein in Antwerpen, in het geboortebos van Kuringen, op de Oude Markt in Leuven en aan de Sint-Baafsabdij in Gent. Tijdens het weekend van 19 en 20 september zijn ze van 14 tot 17 uur toegankelijk voor het publiek. Elke bezoeker ontvangt een welkomstgeschenk. Meer info op www.bzn.be.

Naast het BZN Spreukjebos en www.jaarvandespreuk.be, organiseert Bond zonder Naam ook een Nationale Waardenpeiling. Met deze peiling wil Bond zonder Naam o.a. de waarden van onze huidige samenleving in kaart brengen. Binnenkort volgt meer informatie over de Nationale Waardenpeiling.