Bestsellerauteur Marc Pairon pakt uit met een ‘open brief aan Goedele Liekens’


1 oktober 2009 • Vandaag stelde Marc Pairon zijn verzenbundel ‘Top 50 intiemste liefdesverzen!’ voor. Dit nieuwe werk van de inmiddels ‘meest gelezen dichter van Vlaanderen’ is een open brief aan Goedele Liekens. Pairons nieuwe dichtbundel is verkrijgbaar bij de boekverkoper voor de prijs van 3 euro.
TOP 50 intiemste liefdesverzen!’ is een open brief aan Goedele Liekens met onder meer enkele verzen uit ‘Ontbijt op bed’ en ‘Franse zoenen’, de nieuwe cyclus ‘Liekens & gedichtjes’ en andere verzen uit het ‘Dag- & nachtboek’ van de auteur.

Net zoals hij reeds eerder dit jaar had gedaan met de vierdelige cyclus ‘De liefste liefdesverzen aller tijden!’, wordt ‘TOP 50 intiemste liefdesverzen!’ aan een bijzonder lage prijs aangeboden. De 64 bladzijden tellende verzenbundel kost namelijk slechts 3 euro.

De schrijver zit intussen niet stil en bereidt nieuw literair werk voor. “In het voorjaar verschijnt mijn prozadebuut dat de titel ‘Ja, ik wil Goedele nooit meer missen – Dag & nachtboek van een vrijgezel’ zal dragen”, aldus Marc Pairon.

Marc Pairon (° Wilrijk, 1959) heeft vanwege familiale omstandigheden maar tot zijn vijftiende school gelopen en bracht zijn verdere tienerjaren als clochard door, zwervend door Europa. Wanneer hij nu en dan in België was, voorzag hij in zijn levensbehoeften door het verkopen van gestencilde teksten in Antwerpse cafés. Zijn bijzondere stijl trok de aandacht van de befaamde poëet Nic van Bruggen en van de entourage van de Pink Poets. Pairon debuteerde in 1981 met de gedichtenbundel ‘Splinters’. Hoewel hij talrijke lovende kritieken kreeg en een graag geziene gast was op literaire voorstellingen, hield hij het dichtersleven snel voor bekeken. Hij wendde zijn creatieve begaafdheid nadien vooral aan in het bedrijfsleven. In januari van dit jaar maakte Marc Pairon een opvallende comeback als dichter. 28 jaar lang had hij geen vers meer geschreven, maar met de ‘Liefste liefdesverzen aller tijden!’ brak hij alle records en presteerde hij het een paar weken later om als eerste dichter ooit in de Vlaamse boekentop-100 te staan – niet met één werk, maar met vier tegelijk. Pairon is nu de ‘meest gelezen dichter van het Nederlandse taalgebied’ geworden. In minder dan een jaar publiceerde dit ‘enfant terrible van de poëzie’ reeds acht werken. Het ziet er inmiddels naar uit dat hij, op latere leeftijd, de ultieme smaak van ‘het rangschikken van woorden’ te pakken heeft.
www.liefdesverzen.be
www.marcpairon.com


TOP 50 intiemste liefdesverzen! Marc Pairon
Uitg. Stichting Charles Catteau, 2009, 64 blz.
3 EUR (verkrijgbaar bij de boekverkoper of via www.liefdesverzen.be)
Bron: De Laatste Show - 5 oktober 2009