Belgische primeur: podcast voor honden

2 oktober 2009 • Ter gelegenheid van Werelddierendag lanceren de hondencommunity ICareForMyDog.be en het internetplatform Storynations.com de allereerste luisterwandelroute voor honden én hun baasjes! Die MP3-podcast kan men gratis downloaden en beluisteren op de meeste muziekspelers en gsm’s.

De zogenaamde ‘Walking Dog Show’ is een luisterwandelroute van 60 minuten, vol nuttige tips over de opvoeding van je hond, afgewisseld met up-tempo muziek. Zo houden baasjes steeds de vinger aan de poot over het gedrag van hun viervoeter en wordt wandelen en rennen met de hond speelser en gezonder.

Kris Leys (ICareForMyDog.be): ‘Het is belangrijk dat honden elke dag bewegen, maar het is even cruciaal dat de baasjes hun honden ook begrijpen. Daarom hebben we bewust een select gezelschap van hondenkenners bij deze primeur betrokken. Zo wordt het nuttige aan het aangename gekoppeld: een stevige wandeling, infotainment, muziek - én een hond die veel beter naar zijn baasje zal luisteren.’

Handige tips en trucs
Een van die experts is Serge Gaus, zoon van de bekende Nederlandse hondenkenner Martin Gaus: ‘Honden opvoeden gaat gepaard met aandacht geven en belonen. Het is een beetje zoals in een huwelijk. Als je niet op tijd en stond aandacht geeft, krijg je op een dag misschien de vraag ‘Schat, heb je een ander ?’’

Gaus legt tijdens de luisterwandelroute verschillende technieken uit : ‘Hoe blijft de hond weg uit de keuken’, ‘Hoe kan ik de hond leren om alleen te zijn’, enz. Ook etiquette voor honden, dogfrisbee, haute couture voor honden en de verschillende manieren van blaffen komen aan bod.

In woord én beeld
Naast een hondenpodcast lanceert ICareForMyDog.be ook 3 opvoedingsklassiekers in een kort filmpje (vodcast) : ‘Hoe krijg ik de aandacht van mijn hond’, ‘Hoe kan ik mijn hond leren zitten’ en ‘Hoe leer ik mijn hond netjes aan de lijn te lopen’.

De podcast en vodcasts van ICareForMyDog.be kan men tot en met 5 december 2009 gratis downloaden via het verhalenplatform www.storynations.com. De downloadcode staat op www.icareformydog.be.

* * *


Storynations.com werd op 1 juli 2009 opengesteld voor het publiek. Via dit internetplatform kan iedereen verhalen uploaden, downloaden, te koop aanbieden of aankopen, die nadien kunnen afgespeeld worden via mobiele toestellen (GSM, PDA, mp3, iPhone, navigatietoestellen, enz.). Samen met andere ondernemingen, mediabedrijven, steden en gemeenten, en allerhande organisaties wil Navitell het onlineplatform verder uitbouwen en mobiele belevingen op het vlak van toerisme, gezondheid en vrije tijd tot bij het grote publiek brengen.

StoryNations.com brengt o.a. geschiedenis opnieuw tot leven door aan een bepaald persoon verhalen te vertellen op de juiste plaats en op het juiste tijdstip. Deze vorm van mobiel entertainment beperkt zich niet alleen tot toerisme maar kent ook toepassingen in de keuken en de persoonlijke levenssfeer. Navitell richt zich met het platform op verschillende terreinen van de samenleving zoals toerisme, erfgoed, milieu, sport, media, gezondheid en zelfs eet- en bewegingscultuur. Daarbij kiest het bedrijf bewust voor een stapsgewijze aanpak.

StoryNations is een project van Navitell, een Belgisch technologiebedrijf, gevestigd in het Limburgse Lummen, dat mobiele software ontwikkelt die multimediale content op mobiele toestellen tot leven brengt. De onderneming is vooral bekend van de StoryTraveller, een product dat verhalen van de omgeving laat bekijken en beluisteren op een moderne GSM of PDA. Dankzij de ontwikkelde softwarebrug tussen de satellieten en het multimedia-apparaat is de StoryTraveller een uitstekende virtuele gids. Geschiedenis wordt tot leven gebracht door de verhalen op de juiste plaats en op het juiste tijdstip te vertellen. Navitell is met de StoryTraveller wereldwijd trendsetter in de wereld van cultuur, erfgoed en toerisme. In de afgelopen maanden werden StoryTravellers ontwikkeld voor o.a. de Vlaamse Kunststeden en het Atomium/Expo ‘58 in samenwerking met de archieven van VRT, RTBf en Belgavox. Intussen heeft Navitell ook in andere domeinen de kracht van de mobiele storytelling ontdekt en werd naast de StoryTraveller ook de StoryTrip, StoryCook en StoryCoach ontwikkeld.


ICareForMyDog.be is de grootste online-hondencommunity in België en daardoor de referentie voor informatie en tips over de opvoeding en het gedrag van honden. Al meer dan 21.000 hondeneigenaars hebben hun viervoeter aangemeld via een uniek gratis registratiesysteem. Daardoor worden verloren of gevonden honden veel sneller met hun baasjes herenigd.

De site biedt tal van unieke diensten, zoals:
* Een uitlaat- en oppasdienst voor honden
* Interactieve tutorials over hoe men de aankoop en de opvoeding van een hond het best aanpakt
* Een telefonische hulplijn voor raad en advies
* Een gratis fitheidstest voor de hond
* Een hondenverzekering, in samenwerking met de Belgische verzekeraar Corona Direct
* Een maandelijkse nieuwsbrief vol praktische tips.