Topartiesten in de bres voor aidsweeskinderen


bron: ATV, 19-10-2009

Groot benefietconcert op 1 december

Antwerpen, 19 oktober 2009 - Naar aanleiding van Wereld Aids Dag wordt op dinsdag 1 december 2009 in Antwerpen een groot benefietconcert georganiseerd met de medewerking van heel wat artiesten (o.a. Sioen, Zap Mama, Raymond van het Groenewoud, Roland en Patrick Riguelle). De opbrengst gaat naar Sprinkle, een vzw die projecten opzet ten voordele van aidsweeskinderen in Zuid-Afrika.

Sprinkle zet zich in voor kinderen die het slachtoffer zijn geworden van de aidspandemie. De organisatie, opgericht in 2005, steunt een tiental projecten op financieel en materieel vlak. In augustus 2007 ging Sprinkle van start met de bouw van een opvang- en verblijfscentrum voor 24 aids-weeskinderen in de Zuid-Afrikaanse provincie Kwazulu Natal. Het weeshuis, dat gebouwd werd door zowel Belgische vrijwilligers als plaatselijke medewerkers, opende zijn deuren in februari van dit jaar.

Op de concertaffiche van 1 december staan alvast de volgende namen: Sioen, Zap Mama, Raymond van het Groenewoud, Tim Vanhamel, Roland, Patrick Riguelle, El Creme Glace Ques en Tom Pintens. DJ Merdan Taplak verzorgt de afterparty. De presentatie is in handen van Radio1-presentator Sven Pichal.

Dezelfde avond worden er ook sjaals verkocht, die BV’s en Zuid-Afrikaanse weeskinderen hebben gebreid met de hulp van Reinhilde Decleir (‘Ons Moe’ uit het één-programma Van Vlees en Bloed).

Veiling van kunstwerk van Jan Fabre
Bovendien heeft Jan Fabre een opvallend kunstwerk ter beschikking gesteld dat eind november geveild zal worden. De opbrengst hiervan gaat ook naar Sprinkle.

Actrice-regisseur Hilde Van Mieghem, meter van Sprinkle, is bijzonder opgetogen over de respons van de artiesten: “Toen ik aan een aantal van hen de vraag heb gesteld of ze wilden meewerken aan het benefietconcert, reageerden ze allen zeer enthousiast. Met de opbrengst van het concert en de veiling kan Sprinkle zijn werk verderzetten ten behoeve van de weeskinderen in het opvang- en verblijfscentrum.”

Het benefietconcert vindt plaats op 1 december om 20u30 in zaal De Roma te Antwerpen (Turnhoutsebaan 286). Tickets zijn verkrijgbaar via www.deroma.be aan €20. Daarnaast is er ook een VIP-arrangement voor 150 EUR, waarmee men na het concert toegang krijgt tot de receptie backstage. Deze VIP-tickets zijn enkel verkrijgbaar via tickets@wereldaidsdag.be.

Het concert wordt georganiseerd met de steun van het Internationaal Tropisch Instituut, Sensoa, Cavaria, het Roze Huis, de Holebifederatie, en de stad Antwerpen.
www.wereldaidsdag.be


Sprinkle

Sprinkle is een vzw die zich inzet voor kinderen, die het slachtoffer zijn geworden van de aidspandemie. De organisatie steunt een tiental projecten op financieel en materieel vlak. Tegelijkertijd onderschrijft de vereniging het ‘Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind’ en de Millenniumdoelstellingen.


Sprinkle werd in 2005 opgericht door Chantal De Maeyer. Begin 2009 heeft actrice-regisseur Hilde Van Mieghem het meterschap van de vereniging aanvaard.

In augustus 2007 ging Sprinkle van start met de bouw van het ‘Sprinkle Orphanage & Child Centre’, een opvang- en verblijfscentrum voor 24 aidsweeskinderen in de provincie Kwazulu Natal (Zuid-Afrika). Het weeshuis, dat gebouwd werd door zowel Belgische vrijwilligers als plaatselijke medewerkers, opende zijn deuren in februari van dit jaar.

Van alle aidsslachtoffers leeft er 90% in ontwikkelingslanden. Zuid-Afrika is één van de zwaarst getroffen landen. Er lijden 5,7 miljoen mensen aan aids, waaronder 1,4 miljoen weeskinderen (cijfers 2007).

Het ‘Sprinkle Orphanage & Child Centre’, een opvang- en verblijfscentrum voor 24 Zuid-Afrikaanse aidsweeskinderen. (foto: Sprinkle)

www.sprinkle.be