Jethopper maakt vliegen met een luxeprivé-jet betaalbaar. Antwerps bedrijf zorgt voor een wereldprimeur


Antwerpen, 24 november 2009 – The Aviation Factory, marktleider in de Benelux inzake het organiseren van chartervluchten op maat, pakt uit met een wereldprimeur. Voortaan kan je dankzij www.jethopper.net een privé-vliegtuig huren, waarmee doorgaans enkel CEO’s, bankiers en ministers zich verplaatsen. Via de gebruiksvriendelijke Jethopper-database krijg je in een oogwenk een overzicht van alle beschikbare vluchten binnen Europa. Een privé-jet boeken is kinderspel: je geeft je voorkeuren in en Jethopper brengt je op de hoogte wanneer er een vlucht beschikbaar is.

De prijs van een vlucht via Jethopper ligt ver onder de normale marktprijs van een vlucht met een privé-jet. Carl Legein, zaakvoerder van The Aviation Factory, verklaart hoe dat komt: “Iedere dag brengen tal van privé-jets toppolitici of bedrijfsleiders naar hun bestemming. Omdat het teveel kost om die vliegtuigen daar uren en soms dagen op de tarmac te laten staan, worden de corporate jets zonder passagiers aan boord naar een andere bestemming gevlogen, waar een andere klant wacht. Zowel vanuit ecologisch als economisch oogpunt kan men zich daarbij vragen stellen. Daarom bieden wij deze lege vluchten nu via Jethopper aan tegen een prijs, die in sommige gevallen slechts 20% van de reële kostprijs bedraagt.”

In de Jethopper-database zitten steeds meer dan 250 beschikbare lege vluchten. Dankzij de handige zoekmachine kan je je voorkeuren ingeven inzake de periode wanneer je wilt vertrekken, het aantal zitplaatsen, de vluchtafstand en zelfs de weersomstandigheden op de plaats van bestemming. Op die manier weet The Aviation Factory snel naar welk type vlucht je zoekt en word je automatisch op de hoogte gebracht wanneer er een vlucht beschikbaar is, die aan je wensen voldoet.

“Een enkele reis met een privé-jet van Brussel naar Nice kost al gauw 10.000 EUR. The Aviation Factory probeert die lege vlucht voor 2000 EUR te pakken te krijgen”, aldus Carl Legein. “Wanneer het vliegtuig plaats biedt aan acht passagiers, dan betaal je eigenlijk maar 250 EUR per persoon. Voor die prijs kan je niet alleen genieten van het luxueuze interieur, champagne en hapjes maar mag je ook gebruikmaken van de VIP-terminal op de luchthaven. Voor de terugreis moet je wel zelf zorgen, via een gewone lijnvlucht.”

www.jethopper.net

* * *

The Aviation Factory is met een jaaromzet van ongeveer 15 miljoen EUR marktleider in de Benelux inzake het organiseren van luchtvervoer op maat. Het bedrijf helpt bij het organiseren van vluchten voor productlanceringen en incentives, sportcharters, overheids- en congresvluchten en VIP-vluchten. De portfolio van The Aviation Factory bevat 39 vliegtuigtypes, die plaats bieden aan 3 tot 400 passagiers. Het luchtvaartbedrijf, dat gevestigd is in Antwerpen en tevens kantoren heeft in Nederland en Frankrijk, helpt ook lijn- en chartermaatschappijen, die op zoek zijn naar vervangtoestellen of extra vliegtuigen tijdens piekperiodes.

www.the-aviation-factory.com