oneworld voor de 7de keer op rij verkozen tot beste luchtvaartalliantie ter wereld

Maandag, 9 november 2009: Naar aanleiding van de World Travel Awards, die door de Wall Street Journal worden omschreven als de Oscars van de reissector, werd oneworld voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot 's werelds beste luchtvaartalliantie.

Sinds deze World Travel Awards-categorie in 2003 werd geïntroduceerd, heeft oneworld ieder jaar de titel van beste luchtvaartalliantie in de wacht gesleept. oneworld won ook al drie keer de titel van beste luchtvaartalliantie van Business Traveller Magazine.

De World Travel Awards 2009 werden gisteravond tijdens een ceremonie in Londen uitgereikt – amper 24 uur vooraleer Mexicana als nieuw oneworld lid tot de alliantie toetreedt. Mexicana werd trouwens voor de elfde opeenvolgende keer verkozen tot ‘World Travel Awards’ Leading Airline for Mexico & Central America’.

De World Travel Awards worden toegekend op basis van de stemresultaten van meer dan 180.000 reisagenten en andere reisprofessionals uit de hele wereld.

John McCulloch, oneworld Managing Partner, verklaarde: “oneworld heeft zich steeds gefocust op de kwaliteit van onze alliantieleden en niet op de kwantiteit. Daarom is het hartverwarmend dat we ons palmares van enige alliantie die ooit deze World Travel Award heeft gewonnen, te kunnen behouden sinds de introductie ervan zeven jaar geleden. Het is eens te meer een enorme blijk van vertrouwen van de kenners uit de reisindustrie wereldwijd.”

Over oneworld

oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian. Daarbij komen nog een 20-tal dochtermaatschappijen zoals American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Mexicana en haar dochters Click Mexicana en MexicanaLink worden op 10 november 2009 lid van de alliantie. In 2010 treedt ook de Russische luchtvaartmaatschappij S7 toe.

Samen

  • vliegen deze luchtvaartmaatschappijen naar ca. 750 luchthavens in bijna 150 landen
  • voeren ze dagelijks meer dan 8500 vluchten uit
  • hebben ze bijna 550 luchthavenlounges voor premium klanten
  • vervoeren ze ruim 330 miljoen passagiers per jaar
  • stellen ze ongeveer 300.000 mensen tewerk
  • telt de gezamenlijke vloot bijna 2500 vliegtuigen
  • en generen ze jaarlijks meer dan 100 miljard US dollar aan inkomsten.

oneworld is de enige luchtvaartalliantie met leden uit Zuid-Amerika, het Aziatische Midden-Oosten en Australië.

Dankzij oneworld kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer diensten en voordelen aanbieden dan vroeger het geval was, toen ze nog geen deel uitmaakten van de alliantie. Dit houdt o.a. in dat het routenetwerk veel groter is, dat er meer mogelijkheden zijn om binnen het hele oneworld netwerk frequent flyer punten te verdienen en te verzilveren, en dat de klanten van meer luchthavenlounges kunnen gebruikmaken. oneworld biedt ook meer alliantietarieven dan welke alliantie dan ook.