S7 Airlines maakt nu deel uit van oneworld

 • Ruslands belangrijkste binnenlandse luchtvaartmaatschappij treedt toe tot ‘s werelds grootste luchtvaartalliantie
 • Netwerk in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten verdrievoudigd
 • Dubbele frequent flyer mijlen om de toetreding te vieren
 • Ceremonie in Moskou plaatst nieuwe plaatst nieuwe mijlpaal in sleuteljaar voor oneworld in de schijnwerper

16 november 2010: S7 Airlines is volwaardig lid geworden van oneworld®. De grootste binnenlandse luchtvaartmaatschappij van Rusland trad namelijk officieel toe tot ‘s werelds toonaangevende luchtvaartalliantie.

S7 Airlines biedt nu het volledige aanbod van diensten en voordelen van oneworld, de alliantie die bestaat uit de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld (American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malév Hungarian Airlines, Mexicana, Qantas, Royal Jordanian en ruim twintig andere aangesloten luchtvaartmaatschappijen).

Klanten kunnen genieten van uitgebreid globaal netwerk

Samen vliegen S7 en Globus 90 naar 90 bestemmingen in 28 landen. Ze voegen aan het oneworld-netwerk 55 bestemmingen in Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten toe, alsook negen landen: Armenië, Azerbeidjan, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan. Hierdoor is het aantal bestemmingen dat oneworld aanbiedt in Rusland, het GOS en andere delen van Oost-Europa verdrievoudigd tot een totaal van 84 bestemmingen in 26 landen.

Hierdoor breidt het wereldwijde bereik van oneworld zich uit tot meer dan 750 bestemmingen in bijna 150 landen, met rum 8.500 vluchten, uitgevoerd door een gezamenlijke vloot van ongeveer 2.250 vliegtuigen, die 300 miljoen passagiers per jaar vervoeren, en met een jaarlijkse totale omzet van meer dan 85 miljard US dollar. Wanneer airberlin, de op vier na grootste carrier van Europa, en Kingfisher Airlines, India’s grootste luchtvaartmaatschappij, in de komende 18 maanden volwaardig lid zullen worden van oneworld, zullen deze aantallen verder groeien naar ongeveer 900 bestemmingen, met 9.500 dagelijkse vluchten, uitgevoerd door veertien luchtvaartmaatschappijen en 20 aangesloten carriers, die jaarlijks 340 miljoen passagiers vervoeren met een gezamenlijke vloot van 2.500 vliegtuigen en met een jaarlijkse totale omzet van 90 miljard US dollar.

Uitgebreide frequent flyer voordelen

De voordelen voor de leden van het S7 Priority frequent flyer programma worden nu uitgebreid naar vluchten met de andere luchtvaartmaatschappijen, die lid zijn van oneworld.

Passagiers kunnen nu frequent flyer mijlen verdienen op iedere oneworld-vlucht. Om de toetreding van S7 te vieren, zullen de passagiers de komende twee maanden het dubbele van het gebruikelijke aantal mijlen krijgen, wanneer ze met de oneworld-partners van S7 vliegen.

S7 Priority Platinum en Gold kaarthouders bekomen de oneworld-status van respectievelijk Emerald en Sapphire, waardoor zij toegang krijgen tot ongeveer 550 luchthavenlounges. S7 Priority Silver kaarthouders ontvangen de oneworld Ruby status.

De 100 miljoen leden van de frequent flyer programma’s van de gevestigde oneworld-partners kunnen nu awards, ‘tier status points’ en andere voordelen van S7 verdienen en verzilveren. Tot 15 januari 2011, zullen leden van de getrouwheidsprogramma’s van de verschillende oneworld-partners het dubbele van de gebruikelijke frequent flyer mijlen ontvangen, wanneer ze met S7 vliegen.

Meest uitgebreide netwerk in Rusland en het GOS nu gedekt door marktleidende tarieven

Het netwerk van S7 – het meest uitgebreide netwerk in de regio – wordt nu ook uitgebreid met het aanbod van samenwerkingstarieven en producten, waaronder oneworld Explorer, het populairste “round-the-world” tarief.

Wat de binnenlandse markt betreft, is Rusland het grootste land ter wereld wat oppervlakte betreft, het negende land ter wereld qua bevolkingsaantal en heeft het het op zeven na grootste BBP.

Op dit moment vliegen zeven van de gevestigde oneworld-partners (British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, Malev Hungarian Airlines en Royal Jordanian) naar Moskou, St.-Petersburg en Ekaterinburg.

Afronding van het toetredingsproject verstekt de positie van S7

Door het lidmaatschap van oneworld wordt de concurrentiële en financiële positie van S7 versterkt. S7 kan zijn klanten, dankzij de alliantiepartners voortaan een ongeëvenaard mondiaal netwerk aanbieden.

De toetreding tot de alliantie – officieel om 00:01 Irkoetsk-tijd gisterenochtend – betekent tevens de voltooiing van één van de grootste projecten in de geschiedenis van S7. De werkgroepen hadden namelijk zo'n 35 activiteitenstromen onder hun verantwoordelijkheid.

British Airways heeft als peter-luchtvaartmaatschappij S7 geholpen tijdens het 18 maanden durende toetredingsproces.

De IT-systemen van S7 zijn nu gelinkt met die van de andere oneworld-leden. Verscheidene interne processen en procedures werden gesynchroniseerd volgens de oneworld-criteria. Er werden uitgebreide trainings- en communicatieprogramma’s ontwikkeld om zeker te zijn dat de medewerkers van S7 en de rest van de alliantie klaar zijn om de klantenservice en voordelen van oneworld te bieden over het gehele uitgebreide samenwerkingsverband.

Als onderdeel van een uitgebreid marketingcommunicatie-programma werden nieuwe lidmaatschapskaarten verzonden naar alle S7 Priority Platinum, Gold en Silver kaarthouders. De nieuwe kaarten dragen het oneworld-logo zodat de kaarthouders onmiddellijk van alle alliantievoordelen kunnen genieten.

Om de toetreding tot oneworld te vieren werden de incheckbalies, verkooppunten en andere contactpunten van S7 versierd met ballonnen en spandoeken.

Topvertegenwoordigers van alle oneworld-partners komen samen in Moskou voor toetredingsceremonie

Topvertegenwoordigers van alle oneworld-leden kwamen onder leiding van British Airways Chief Executive Willie Walsh, airberlin Chief Executive Joachim Hunold en oneworld Managing Partner John McCulloch samen in Moskou voor de officiële toetredingsceremonie.

Gastheer Vladislav Filev, Group Chief Executive van S7, verklaarde: “Deze dag is het begin van een nieuw, opwindend tijdperk voor S7. We zetten vandaag één van de belangrijkste stappen in de geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij. Het is een grote eer om voortaan deel uit te maken van dit overduidelijk superieure wereldwijde samenwerkingsverband, vliegend naast enkele van de meest vooraanstaande namen in onze sector. S7 betreedt nu de volgende fase van haar ontwikkeling als onderdeel van een groep kwaliteitsluchtvaartmaatschappijen. oneworld biedt S7 de beste partners, het beste wereldwijde netwerk, de beste samenwerkingsdiensten voor onze klanten en de beste kans om onze luchtvaartmaatschappij sterk te positioneren op het wereldwijde podium.”

Willie Walsh, Chief Executive van British Airways, oneworld-peter van S7, voegde eraan toe: “Vanaf het begin hebben wij er steeds naar gestreefd om oneworld te positioneren als de beste en meest succesvolle luchtvaartalliantie ter wereld met een ongeëvenaarde groep van kwaliteitsmaatschappijen, met de beste dekking inzake bestemmingen waar onze klanten naartoe willen reizen en door uiterst goede voordelen te bieden aan zowel onze klanten als partners."

“Onze focus op kwaliteit betekent dat wij erg selectief zijn en hoge eisen stellen aan de luchtvaartmaatschappijen die wij uitnodigen om zich bij ons aan te sluiten. Wij nemen enkel die luchtvaartmaatschappijen in overweging die de kwaliteit van onze bestaande partners evenaren inzake klantenservice, innovatie en veiligheid. Vandaag heeft oneworld een goede, en naar onze mening de beste luchtvaartmaatschappij van Rusland en de Gemenebest van Onafhankelijke Staten, aan onze groep toegevoegd, namelijk S7.”

Tenslotte zei oneworld Managing Partner John McCulloch: “oneworld wordt nu aanzienlijk uitgebreid in een belangrijke regio, waar de vraag naar reizen voortdurend toeneemt, met S7, een carrier die aan onze kwaliteitseisen voldoet. Tezelfdertijd kan S7 zijn klanten voortaan een echt wereldwijd netwerk van kwaliteitspartners aanbieden. We zijn verheugd om hen te kunnen verwelkomen tot onze alliantie.”


De meest recente mijlpaal in een sleuteljaar voor oneworld

In dit cruciale jaar van oneworld:

 • is Kingfisher Airlines, India’s meest vooraanstaande luchtvaartmaatschappij, in juni verkozen tot kandidaat-lid van oneworld, gevolgd door airberlin in juli.
 • heeft Japan Airlines de samenwerking met de oneworld-partners uitgebreid. Nadat JAL zijn oneworld-lidmaatschap in februari herbevestigde, heeft de maatschappij enkele dagen later samen met American Airlines een aanvraag ingediend voor anti-trustimmuniteit met betrekking tot samenwerking op de routes over de Stille Oceaan. Daarnaast heeft JAL de codeshare-overeenkomsten met British Airways meer dan verdubbeld.
 • hebben American Airlines, British Airways, Iberia, Finnair en Royal Jordanian in juli het langverwachte groene licht gekregen voor antri-trustimmuniteit op transatlantische routes. American Airlines, British Airways en Iberia zijn in oktober 2010 van start gegaan met hun transatlantisch samenwerkingsverband.
 • zitten British Airways en Iberia goed op schema om hun fusie tegen het eind van het jaar af te ronden.
 • heeft LAN Airlines op 1 juni 2010 zijn 10-jarige jubileum als oneworld-lid gevierd. Sinds zijn toetreding werden ook dochtermaatschappijen in Argentinië, Ecuador en Peru aan de groep toegevoegd.
 • werd het grootste luchthavenverhuisproject in Azië eind oktober afgerond. British Airways vervoegd namelijk alle andere alliantiepartners in Terminal 2 van Tokyo Narita, de internationale thuisbasis van JAL. Tezelfdertijd profileerde oneworld zich als toonaangevende alliantie op Tokyo Haneda, waar nu ook internationale vluchten worden aangeboden, door zowel het ruimste internationale netwerk als het grootste binnenlandse netwerk aan te bieden.
 • sleepte oneworld vorige week tijdens de World Airline Awards voor de achtste opeenvolgende keer de titel van beste luchtvaartalliantie ter wereld in de wacht. Eerder dit jaar werd oneworld reeds uitgeroepen tot 's werelds toonaangevende alliantie tijdens de Skytrax World Airline Awards.

Opmerking

S7 Priority leden zullen dubbel zoveel mijlen verdienen wanneer ze voor 15 januari 2011 met bepaalde vluchten van American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malev, Qantas en Royal Jordanian zullen vliegen. Frequent flyer-leden van American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malev, Qantas en Royal Jordanian zullen het dubbel zoveel mijlen verdienen wanneer ze voor 15 januari 2011 met S7 reizen. Meer details vind je op de frequent flyer-websites van de alliantieleden.

Over S7 Airlines

S7 is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Rusland inzake netwerk, aantal passagiers op binnenlandse lijnen, klantenservice, kwaliteit en innovatie.

Het is de eerste Russische carrier met een vloot die volledig bestaat uit in het Westen gebouwde Airbus- en Boeing-vliegtuigen en met een volledige elektronische ticketing en een online reservatie- en verkoopsysteem. S7 heeft een internationaal erkende IOSA-certifiëring (International Air Transport Association Operational Safety Audit), die in oktober 2008 werd verlengd. Globus, de dochteronderneming van S7, behaalde het certificaat in oktober 2010.

S7 biedt op zijn internationale lijnen een product aan in twee reisklassen (Business en Economy Class) dat voldoet aan de internationale standaarden.

De vloot, die in een opvallend groene kleur is geschilderd, telt 28 Airbussen van het type A320, één Airbus A310, twee Boeings 767, 4 Boeings 737-400 en 4 Boeings 737-800. De gemiddelde leeftijd van de toestellen is negen jaar.

S7 en Globus vervoerden in 2009 ruim 5,6 miljoen passagiers. Hun aandeel op de binnenlandse Russische markt is groter dan dat van eender welke andere luchtvaartmaatschappij. In combinatie met het buitenlands netwerk, is S7 de op één na grootste Russische luchtvaartmaatschappij.

De belangrijkste hub is Moskou Domodedovo, de modernste luchthaven van de Russische hoofdstad. Andere belangrijke hubs zijn Novosibirsk en Irkoetsk. S7 vliegt naar tal van buitenlandse bestemmingen waaronder de oneworld hubs Madrid en Bangkok.

S7 is een van de meest vooruitstrevende luchtvaartmaatschappijen in Rusland. De dienstverlening is in overeenstemming met nieuwe kwaliteitstandaarden en wordt ondersteund door de inzet van de nieuwste technologieën. De carrier werd opgericht in 1957 en veranderde 5 jaar geleden van naam. Sibir Airlines werd S7 Airlines. Dat ging gepaard met een radicale rebranding om zich duidelijk te onderscheiden van de concurrenten als een klantvriendelijke, kwalitatieve, moderne luchtvaartmaatschappij. S7 won trouwens de jaarlijkse award “Merk van het Volk - belangrijkste merk van Rusland”.

Sedert de verkiezing van S7 in mei 2009 tot kandidaat-lid van oneworld, heeft de Russische carrier al codeshare-overeenkomsten gesloten met de alliantiepartners Iberia en Royal Jordanian. S7 heeft ook een codeshare-akkoord met kandidaat-lid airberlin.

S7 boekte in 2009 een operationele winst van 151 miljoen US dollar en behaalde een nettowinst van 18 miljoen US dollar op een omzet van 1,1 miljard US dollar. S7 telt 2.596 medewerkers en gebruikt SITA als belangrijkste IT-platform. 75% van de aandelen zijn in privéhanden.

De Engelstalige website van S7 is www.s7.ru/en/index.html


Over oneworld

Dankzij oneworld kunnen de alliantieleden hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten dankzij het veel groter aantal bestemmingen meer mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke alliantie ook.