Wereld Aids Dag Benefietconcert “Vooruit gaat door het lint voor aids-concert”

23 november 2010 - Naar aanleiding van Wereld Aids Dag wordt op maandag 6 december in Kunstencentrum Vooruit te Gent een concert georganiseerd met o.a. Tom Kestens, Alexia Waku & Her Amazons, Mo & Grazz, Tom Helsen, Eva De Roovere, Roland en Sioen. Als aandachtstrekker zal op de achtergevel van het kunstencentrum een gigantische rood lint worden aangebracht. De opbrengst van dit benefietconcert gaat naar Sprinkle, een vzw die projecten opzet ten voordele van aids-weeskinderen in Zuid-Afrika.Reuzengroot aids-lint op Vooruit

Caroline Van Peteghem, persverantwoordelijke Vooruit, verklaarde: “Op de achtergevel van ons gebouw zal op dinsdag 30 november, de dag voor Wereld Aids Dag het symbool van de internationale strijd tegen aids worden aangebracht. Het lint wordt vervaardigd uit allerlei lappen rode stof die sympathisanten bijeenbrengen. Op die manier wil Vooruit samen met Sprinkle de Gentenaars en alle andere mensen die het kunstencentrum voorbijwandelen of –rijden attent maken op de aids-problematiek.”


Wie graag meehelpt bij de realisatie van het rode lint, neemt best contact op met Sprinkle via info@sprinkle.be .

Het benefietconcert vindt plaats op 6 december om 20u30 in Vooruit te Gent. Op de concertaffiche staan Tom Kestens, Alexia Waku & Her Amazons, Mo & Grazz, Tom Helsen, Eva De Roovere, Roland en Sioen. DJ Merdan Taplak en Serial Chillers verzorgen de afterparty. De presentatie is in handen van Radio1-presentator Sven Pichal.


Actrice-regisseur Hilde Van Mieghem, meter van Sprinkle: “De respons van de artiesten was ook dit jaar fenomenaal.

Ik ben hen daarvoor zeer dankbaar want met de opbrengst van het concert kan Sprinkle zijn werk verderzetten ten behoeve van de talrijke aids-weeskinderen in Zuid-Afrika.”


Tickets zijn bij Vooruit in voorverkoop verkrijgbaar voor 18 EUR. Studenten betalen slechts 13 EUR. De avond zelf betaal je aan de kassa respectievelijk 20 EUR of 15 EUR (studenten).


Sprinkle zet zich in voor kinderen die het slachtoffer zijn geworden van de aids-pandemie. De vzw werd opgericht in 2005 en steunt een tiental projecten op financieel en materieel vlak. Drie jaar geleden startte Sprinkle met de bouw van een opvang- en verblijfscentrum voor 24 aids-weeskinderen in de Zuid-Afrikaanse provincie Kwazulu Natal. Het weeshuis, dat gebouwd werd door zowel Belgische vrijwilligers als lokale medewerkers, opende zijn deuren in februari 2009.

www.wereldaidsdag.be


Sprinkle

Sprinkle is een vzw die zich inzet voor kinderen, die het slachtoffer zijn geworden van de aids-pandemie. De organisatie steunt een tientalprojecten op financieel en materieel vlak. Tegelijkertijd onderschrijft de vereniging het ‘Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind’ en de Millenniumdoelstellingen.


Sprinkle werd in 2005 opgericht door Chantal De Maeyer. Begin 2009 heeft actrice-regisseur Hilde Van Mieghem het meterschap van de vereniging aanvaard.


In augustus 2007 ging Sprinkle van start met de bouw van het ‘Sprinkle Orphanage & Child Centre’, een opvang- en verblijfscentrum voor 24 aids-weeskinderen in de

provincie Kwazulu Natal (Zuid-Afrika). Het weeshuis, dat gebouwd werd door zowel Belgische vrijwilligers als plaatselijke medewerkers, opende zijn deuren in februari 2009.


Van alle aids-slachtoffers leeft er 90% in ontwikkelingslanden. Zuid-Afrika is één van de zwaarst getroffen landen. Er lijden 5,7 miljoen mensen aan aids, waaronder 1,4 miljoen weeskinderen (cijfers 2007).


Wereld Aids Dag

Sinds 1998 organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) op 1 december Wereld Aids Dag. Op die dag wordt wereldwijd de aandacht gevestigd op de aids-problematiek. Het is tevens een oproep voor meer solidariteit met mensen die lijden aan hiv of aids.


Wereldwijd vinden begin december tal van initiatieven, evenementen en acties plaats. In ons land is er onder andere het jaarlijkse Wereld Aids Dag-benefietconcert waaraan heel wat topartiesten deelnemen.