Geert Hoste scheert hoge kijkcijfertoppen in 2010

Antwerpen, 27 december 2010 - De eindejaarsshow ‘Geert Hoste Beslist’ en de programmareeks ‘Geert Hoste en het Jaar van de Tijger’ staan beide in de kijkcijfertop-20 van 2010, respectievelijk op plaats 8 en op 16 met 1.420.459 en 1.271.252 kijkers. Hiermee is de conference opnieuw het beste tv-evenement van het jaar, nog voor het Eurovisie Songfestival en Het Sportgala.

'Geert Hoste en het Jaar van de Tijger' scoorde zeven weken op zeven boven het miljoen kijkers. De hoogste score was 1.271.252 kijkers, goed voor een marktaandeel van 47,37%. Een record in het parcours van deze reeks, die al zes jaar op tv komt.


Dinsdag en woensdag treedt Geert Hoste nog op met ‘Geert Hoste Vulkaan’ in de Bozar te Brussel. Beide theatervoorstellingen zijn uitverkocht, maar niet getreurd: op zaterdag 1 januari kan je in het Radio 2-programma 'En Nu Serieus' tussen 9u00 en 11u00 fragmenten beluisteren uit Geert Hoste 20 Jaar Theater.


TV-uitzending op 1 januari

Op nieuwjaarsavond, om 21u15, vindt de televisiepremière plaats van ‘Geert Hoste Vulkaan’. In een programma van 50 minuten laat Geert Hoste de gebeurtenissen van 2010 exploderen. Als lava trekken zijn gloeiendhete oneliners door het landschap van de drie grote K's: kerk, kapitaal en koningshuis. Met een knal slingeren de rotsblokken in het rond. Stof genoeg voor een spraakmakende show.


Reeds meer dan 20 jaar legt Geert Hoste een vruchtbare en komische aslaag op de smeulende actualiteit. Hij brengt politieke satire en humor over feiten en geruchten. Geert Hoste wordt algemeen beschouwd als Vlaanderens populairste cabaretier en de grondlegger van de Vlaamse stand-up comedy.

www.geerthoste.be