De uurroosters van de oneworld-alliantieleden nu ook beschikbaar via iPad App

Brussel, 12 januari 2011

Dankzij een nieuwe applicatie kunnen de uurroosters van de alliantieleden van oneworld voortaan ook via een iPad worden geraadpleegd.

De iPad App kan gratis gedownload worden en is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en binnenkort ook in het Portugees.

Wie gebruikmaakt van de bekende tabletcomputer van Apple kan op een gebruiksvriendelijke manier de ruim 10.000 dagelijkse vluchten raadplegen, die de 12 aangesloten luchtvaartmaatschappijen en hun respectievelijke codeshare-partners uitvoeren tussen bijna 1000 steden over de hele wereld.

De iPad-toepassing toont zowel de rechtstreekse vluchten als de beste verbindingen, de vertrek- en aankomstplaatsen, eventuele overstapplaatsen, het vluchtnummer, de duur van iedere vlucht, de totale reistijd en heel wat andere nuttige informatie.

De App maakt regelmatig verbinding met de centrale oneworld-uurroosterdatabank, zodat steeds de meest recente vluchtinformatie wordt getoond.

Soortgelijke toepassingen waren reeds eerder beschikbaar voor desktop-computers, laptops, Blackberry's en andere draagbare toestellen.

De iPad App kan gedownload worden via www.oneworld.com of via iTunes.

Over oneworld

oneworld omvat een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Mexicana, Qantas, Royal Jordanian en S7 Airlines, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen waaronder American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Airberlin en Kingfisher Airlines zijn beiden kandidaat-lid.

Deze luchtvaartmaatschappijen:

  • vliegen samen naar 900 luchthavens in bijna 150 landen, goed voor ca. 9.500 vluchten per dag
  • bieden hun premium klanten toegang tot ruim 550 luchthavenlounges
  • vervoeren jaarlijks ruim 340 miljoen passagiers
  • hebben een gezamenlijke vloot van bijna 2.500 toestellen
  • en genereren jaarlijks ongeveer 90 miljard US dollar aan inkomsten.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten dankzij het veel groter aantal bestemmingen meer mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke luchtvaartalliantie in de wereld dan ook.

oneworld is op dit ogenblik houder van drie van de vier belangrijkste internationale awards. Naar aanleiding van de Global Traveler’s GT Tested 2010 Awards werd oneworld verkozen tot beste luchtvaartalliantie en tijdens de 2010 World Airline Awards tot 's werelds beste alliantie. Bovendien sleepte de alliantie voor het achtste achtereenvolgende keer de titel van 'World’s Leading Airline Alliance' in de wacht tijdens de World Travel Awards 2010.

www.oneworld.com