Een unieke kijk voor en achter de schermen van het luxecruiseschip Seabourn Pride in Zuidoost-Azië

7 februari 2011 – Vanaf 12 februari 2011 kan je via het internet dagelijks het uitgebreid reisverslag volgen van de befaamde fotograaf Pascal Baetens tijdens een 12-daagse cruise met de Seabourn Pride voor de kust van Thailand en Vietnam. Seabourn is het synoniem voor luxe, intimiteit en exclusiviteit. De cruiserederij staat bekend voor haar uitzonderlijk aanbod van exotische luxecruises. Het is de eerste keer dat zo’n indringende kijk kan genomen worden aan boord van een Seabourn-schip.

Fotograaf Pascal Baetens vertrekt op 11 februari met een Emirates-vlucht naar de Thaïse hoofdstad Bangkok. Twaalf dagen lang, van 12 tot 24 februari, zal hij in woord en beeld uitvoerig verslag uitbrengen van de cruise, die hem via de kust van Thailand en Vietnam naar Hong Kong zal leiden.

“De foto’s van een bekend fotograaf als Pascal Baetens zullen het publiek een duidelijk beeld geven van de persoonlijke en exclusieve service waar Seabourn alom voor gekend is”, aldus Rony H. Broun, Managing Director van Seabourn Benelux. “Deze ‘Asia Experience 2011’ is dan ook een unieke gelegenheid om kennis te maken met de pracht van de plaatsen die tijdens de cruise worden bezocht, alsook met het dagelijks leven aan boord van het cruiseschip Seabourn Pride.

Er zal worden aangemeerd in exotische plaatsen als Ko Kood (Thailand). Daarna volgt een 2-daags bezoek aan het Vietnamese Ho Chi Minh City en wordt koers gezet naar Da Nang, gevolgd door een tweedaags bezoek aan Cai Lan (Hanoi). Het eindpunt van de cruise is Hong Kong.

Vanaf 12 februari, telkens omstreeks 14u00, brengt fotograaf Pascal Baetens via www.seabourn.be/asia dagelijks verslag uit.


Luxecruisevakanties met kortingen tot 70%

Dankzij de uitbreiding van de Seabourn-vloot komen er binnenkort heel wat nieuwe vaarroutes bij. Zo zijn er het hele jaar door rondvaarten met de Seabourn Pride in Aziatische wateren, waarbij Vietnam, Thailand, China, Korea en Japan worden aangedaan. Momenteel worden op een beperkt aantal reizen superkortingen aangeboden die kunnen oplopen tot 70% van de officiële reisbrochureprijzen. Zo kan je vanaf EUR 1699 per persoon (op basis van een suite voor 2 personen met zicht op zee) mee op een 7-daagse rondreis op de Middellandse Zee.

Alle Seabourn-passagiers verblijven in luxueuze suites. De klanten krijgen er een persoonlijke service en kunnen genieten van een excellente keuken en uitzonderlijke vaarroutes naar de mooiste bestemmingen ter wereld. Aan boord van de nieuwe schepen is er ook een ‘Seabourn Square’. Deze uiterst gezellige lounge met bibliotheek, internetcafé, koffiebar en een discreet service center voor de gasten vervangt de gebruikelijke receptiehal. De indoor- en outdoor-wellnessvoorzieningen, die in totaal 350m2 oppervlakte bestrijken, vind je op geen enkel ander luxecruiseschip, zelfs niet op schepen die twee keer zoveel passagiers vervoeren. Vier restaurants, zes bars en lounges en tal van openluchtdekken en terrassen maken het aanbod van ontspanningsmogelijkheden compleet.

Pascal Baetens (Leuven, 1963) heeft tal van diploma’s op zak (rechten en politieke en sociale wetenschappen aan de K.U. Leuven en Europese Studies aan de UCL). Toch besliste hij na zijn studies om beroepsfotograaf te worden. Hij maakt al meer dan 15 jaar reisreportages voor tijdschriften als Elle, Menzo, Out-Side en Feeling. Daarnaast doet hij ook mode- en portretwerk. Zijn artistieke naakten werden tentoongesteld van China tot Californië en wereldwijd gepubliceerd in boeken en tijdschriften. In 2008 ontving hij hiervoor de ‘Master Qualified European Photographer’, de hoogste onderscheiding uitgereikt door de Europese Federatie van Beroepsfotografen (FEP).

www.pascalbaetens.com

Seabourn voegt in juni 2011 nog een cruiseschip aan zijn vloot toe, de ‘Seabourn Quest’. Het is het laatste ultraluxueuze yacht in een rij van drie dat door Seabourn op drie jaar tijd in de vaart wordt genomen. Seabourn steunt the Ocean Conservation & Tourism Alliance, die als doel heeft om de bescherming van de zee te promoten. De cruiserederij is lid van de World's Leading Cruise Lines, waartoe ook Carnival Cruise Lines, Holland America Line, Princess Cruises, Cunard Line en Costa Cruises behoren. Seabourn is een merk van Carnival Corporation and PLC (NYSE / LSE: CCL en NYSE: CUK).

www.seabourn.be

Voor informatie en prijzen: Seabourn Benelux, tel.: +32 (0)3 313 60 79


Seabourn Pride

Feiten en cijfers:

Staff_linedupPSLSS037

· lengte: 134 m

· breedte: 19 m

· 4 passagiersdekken

· 104 luxesuites met zeezicht van 277 m2 tot zelfs 575 m2

· biedt ruimte aan 208 passagiers en 164 bemanningsleden

· kruissnelheid: 16 knopen

De Seabourn-suites verrassen zowel wat het ontwerp als de grootte betreft. Het zijn oases van verfijnde luxe, die tussen 277 tot 575 vierkante meter groot zijn. Ze bieden alle modern comfort, gecombineerd met de charme van de traditionele oceaanreizen. Iedere suite maakt indruk door o.a. het fijne beddengoed van Egyptisch katoen, de donzige kussens, de gratis minibar die met uw favoriete dranken wordt gevuld, enz. Uw persoonlijke stewardess zorgt voor gekoelde champagne, vers fruit en bloemen in uw suite, en verwelkomt u na een bezoek aan een van de plaatsen waar de Pride aanmeert, met hapjes en vers gebak.

Suites met oceaanzicht

Gratis champagne bij aankomst, 24-uur roomservice, persoonlijk briefpapier, een fruitmand die dagelijks wordt aangevuld. Alle suites zijn voorzien van een woon- en slaapkamer, anderhalve meter breed raam of balkon, een dressing, een flatscreen-tv met DVD-speler, een volledig uitgeruste bar, een Bose Wave radio-CD, een schrijftafel, een ruime badkamer met ligbad, douche, haardroger, 110/220 Volt stopcontacten, zachte badjassen, beddengoed van Egyptisch katoen, een donzig dekbed, fijne zepen van Hermès, Bijan en L'Occitane, aromatherapie van Molton Brown, telefoon, elektronische brandkast, dagelijkse krant, wereldatlas, klok, barometer, thermometer en een paraplu.


Restaurants en bars

Aan boord kan u op vier verschillende plaatsen uit eten gaan: in The Restaurant, Restaurant II, het Veranda Café en Sky Grill. In The Restaurant, de beste plaats om uitgebreid te dineren, worden de menu’s samengesteld door meesterkok Charlie Palmer. Het Veranda Café is de ideale plaats voor informele diners en kan men genieten van typische, regionale keukens. In Restaurant II biedt men nouvelle cuisine aan en tenslotte kan men in de Sky Grill terecht voor pizza en gegrilde gerechten. De wijnen, sterke dranken en champagne, die in de bars worden geserveerd, zijn inbegrepen in de prijs van de cruise.

Wellness

De Seabourn Pride beschikt over een thalassozwembad, aromatische stoombaden, een Finse sauna, massage-, yoga- en fitnessruimtes, zwembaden en whirlpools.

Watersport-faciliteiten

· Speciaal afgesloten zwembad, dat de gasten toelaat om in de zee te zwemmen.

· De Marina is een teakplatform van waaruit de gasten gratis kunnen windsurfen, waterfietsen, waterskiën, of plezier maken op een kajak of opblaasbare banaanboot.